Urheilu

Inter pistejakoon Purjeen tykillä

KuPS - Inter 1-1

MIKAEL KOISTINEN

KuPS ja Inter esittivät Keskuskentän tekonurmella parasta jalkapalloviihdettä mitä Kuopiossa on tällä kaudella nähty. Veikkausliigan pisteet jaettiin tuloksella 1-1 (0-1).

Pisteettä jääminen olisi ollut väärin kumpaakin joukkuetta kohtaan, mutta molemmissa leireissä myönnettiin, että niin olisi voinut hyvinkin käydä.

- Ensimmäinen jakso oli hyvä ja hallinnassa, mutta KuPSin toisen jakson pelin jälkeen olen tyytyväinen, että saimme täältä yhden pisteen, Interin maalintekijä Ats Purje tiivisti.

Purje laukoi joukkueensa johtoon reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Komea kaukoveto noin 25 metristä upposi vastustamattomasti Ville Iiskolan vartioiman maalin ylänurkkaan.

Aivan alkuminuutteja ja Miikka Ilon ylärimalaukausta lukuunottamatta keskikenttää Dominic Chatton johdolla hallinneella sarjajohtajalla ei näyttänyt olevan ongelmia.

Toisella jaksolla KuPS sai kuitenkin keskiviikkona VPS:sta farmiseura Kingsin kautta keltapaitoihin siirtyneen Tero Taipaleen tahdittamana otteen keskialueesta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Bantamoin putki poikki

Tasoituksen tuoneen rangaistuspotkun hankki Echiabi Okodugha . Chatto kaatoi röyhkeästi maalille edenneen nigerialaisen pilkun arvoisesti ja Ilja Venäläinen tasoitti pelin varmasti.

Interille Venäläisen ampuma maali oli kauden ensimmäinen takaisku vieraskentällä. Samalla meni myös entisellä kotikentällään onnistuneesti vierailleen maalivahti Patrick Bantamoin haave kuudennesta nollapelistä.

Venäläisellä oli tasoituksen jälkeen kaksikin mainioita tilaisuutta viedä kotijoukkue johtoon. Interin paras paikka voittomaaliin tuli lisäajalla. Mika Ojalan laukaus laidasta lähteneen läpiajon päätteeksi kilpistyi kuitenkin Iiskolan hyvään jalkatorjuntaan.

Dragtsma tyytyväinen

Vaiherikkaan kamppailun jälkeen vieraiden valmentaja Job Dragtsma oli lopulta tyytyväinen.

- Sanon näin siksi, että viime vuonna tämäntyyppiset kamppailut päättyivät usein meidän tappioksemme. Tämä oli todella viihdettä yleisölle, paljon hyviä tilanteita, tutkulaisten valmentaja tiivisti.

Interistä KuPSiin siirtynyt Ilo hakeutui hanakasti tekopaikkoihin, mutta sihti ei tällä kertaa ollut aivan kohdallaan.

- Kyllä harmittaa. Tällaisella paikkojen määrällä, mitä meillä tänään oli, täytyy tehdä enemmän kuin yksi maali, jos näitä pelejä aikoo voittaa, hän totesi.

Valmentaja Kai Nyyssönen katsoi enemmän kokonaisuutta.

- Toinen jakso oli sellaista jalkapalloa, jota haluan nähdä ja peli sellaista, jossa on ilo olla valmentajana. Paikkoja oli molemmilla ja saimme sentään sarjajohtajalta pisteen, joka olisi voinut karata viimeisellä minuutillakin, Nyyssönen muistutti.

Tasapelikin vankisti turkulaisten asemaa sarjakärjessä. Kakkosena oleva Lahti on kesätauon alkaessa viiden pisteen päässä hävittyään oman ottelunsa. Vireensä puolesta kumpikaan joukkue ei juuri nyt kaipasi kuukauden taukoa.

- Jos joku haluaa siirtää pelejä kesäkuulle, niin meille käy, Nyyssönen heitti.