Urheilu

Heikki Kovalaista
koetellaan rankasti

Kolmannen kerran peräkkäin ilman omaa virhettään kovia kokeneen Heikki Kovalaisen kisa sortui suomalaistähden käsiin jo ennen lämmittelykierrosta. McLaren pysähtyi, kun muut lähtivät matkaan.

- En saanut vaihdetta päälle, kun yritin lähteä. Ei sitä saanut ykköselle ja se oli sitten siinä. Mentiin varikolle ja vaihdettiin ratti. Joku vika siinä oli, joko ratissa tai sähköissä. Uudella ratilla kaikki toimi heti hyvin.

Kovalaisen kisa oli epätoivoista sinnittelyä jälkijoukoissa.

- Täällä ei vaan voi ohittaa, vaikka olisi selvästi toista nopeampi. Siinä kävi huonosti vielä turva-autotilanteessakin. Ne päästivät minut ohitse ajamaan muita kiinni, mutta olin 30 sekuntia perässä, kun uusi startti tapahtui.

- Kaikki, mikä vaan voi mennä pieleen, meni pieleen. Mutta ei lannistuta. Kyllä se jonain päivänä vielä onnistuu, kun työnteko jatkuu samanlaisena. On McLarenilla muillakin suomalaisilla välillä tökkinyt, mutta kun lähtee kulkemaan, niin sitten se lähtee kunnolla.

- Toivottavasti onneni kääntyy taas Kanadassa niin kuin viime vuonna tapahtui.

Yksi piste ei Kovalaista lämmittänyt.

- Pistetilanne on minun osaltani mennyt. Nyt ei tarvitse laskea niitä, vaan antaa mennä kaasu pohjassa joka kisa. Saa ajaa niin riskillä kuin vain uskaltaa, Kovalainen latautui.