Urheilu

McLarenit putosivat kipeästi eturivistä

Lehtikuva<br />Heikki Kovalaisen McLaren joutui nosturin käsittelyyn, kun kuski kalautti aamun harjoituksissa ajokkinsa kaiteeseen.
Lehtikuva
Heikki Kovalaisen McLaren joutui nosturin käsittelyyn, kun kuski kalautti aamun harjoituksissa ajokkinsa kaiteeseen.

Turun Sanomat, Monte Carlo

Kärkitallien hyökkäävä taktiikka Monacon Grand Prix -kisaan vei punaiset Ferrarit eturiviin ja hopeiset McLarenit niiden perään.

Lewis Hamilton hävisi Felipe Massalle 52 ja Kimi Räikköselle 24 tuhannesosaa, joten nyt väännettiin kättä aivan minimaalisista eroista.

Kovalainen ajoi kaiteeseen

Heikki Kovalainen menetti aamuharjoituksissa kallista aikaa, kun McLaren lipsahti kaiteeseen. Kainuun mies lähtee nyt neljännestä ruudusta.

- Ei ole väliä, minkä väriset autot ovat eturivissä. Peli on yhä täysin avoin. Nyt täytyy vaan pitää mielessä, ettei anneta yhtään periksi ja maksimoimaan oma suorituspotentiaali. Katsotaan sitten, minkä tuloksen se tuo, Kovalainen painotti.

Viimeinen veto paras

Omaan aika-ajovetoonsa Kovalainen ei ollut tyytyväinen.

- Viimeinen veto oli paras, mihin nyt pystyin. Aina jälkikäteen voisi jossitella. En vaan löytänyt enempää pitoa. Tämä oli tämän päivän maksimi.

Kovalainen oli tallikaveriaan nopeampi katuradan viimeisessä sektoriosassa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Ensimmäinen sektori meni loistavasti, toinen tuntui hyvältä, mutta kolmas meni heikommin. Hävisin kymmenyksen Heikille ja täytyy katsoa datat, mistä se johtui, Hamilton summaili.

- Mutta en ole pettynyt. Olen ihan tyytyväinen siihen kierrokseen, minkä tein. Ero Ferrariin on pieni.

- Jos eroa olisi vaikka pari kymmenystä, olisi ihan eri juttu.

- Tämä on rankka kisa ja siitä voi tulla täyttä lottoa. Jos sataa, luotan itseeni, että pidän auton tiellä. Silloin pystyy ohittamaan, kun muut tekevät virheitä, Hamilton totesi.

Kovalainen laski ajaneensa kolmena päivänä testeissä sateella.

- Ne olivat Jerezissä ja Barcelonassa. Tämä rata on tietysti niitä hankalampi, jos sataa.

Rosbergillä rautainen veto

Williamsin leirissä säteiltiin aika-ajon jälkeen. Nico Rosberg lunasti jälleen hienot lähtöasemat kotikisaansa. Raskaalla autolla Rosberg nousi kuudenteen ruutuun.

- Olen todella onnellinen. Sain kaiken irti autosta ja tämä hieno tulos. Nautin täydestä sydämestäni, kun vedin aivan limitillä koko kierroksen.

-  Eiköhän sitä ollut hieno katsella autokamerasta, kun hyökkäsin oikein täysillä joka metri.  Aika-ajo Monacossa on ihan erilaista kuin missään muualla. Kun saa kierroksen pysymään tälla lailla kasassa, siitä tulee mahtava olo.

- Jos sunnuntaina sataa, tästä tulee ihan hullunmyllyä. Silloin pitää vaan olla varovaisempi. Minulla ainakin on hyvä taktiikka, Rosberg tuumaili.

Tekninen johtaja Sam Michael iloitsi myös Rosbergin vetoa.

- Tämä oli Nicolta todella hyvä aika-ajo. Hänellä on nyt vahvat asemat kisaan.