Urheilu

Aslak selvisi tulikokeesta

Turun Sanomat, Tukholma

Aslakin tuhkimotarina jatkuu. Sodankyläläinen ravuriruuna vieraili ensimmäistä kertaa Ruotsin ravipyhätössä Solvallassa. Monikymmentuhantisen yleisömeren pauhu ei sotkenut sen eikä ohjastajan Petteri Joen päätä. Valjakko ravasi hienosti Sweden Cupin kakkoseksi.

Tuloksena oli uusi ennätys ja kruunuja lähes 30 000 euron arvosta.

Elitloppetin lämmitystä

Sweden Cup on lämmittelyä sunnuntain päätapahtumaa Elitloppetia varten.

Kisa on täsmälleen samanlainen mailin uloslyöntiajo, mutta palkintotaso huomattavasti matalampi.

Toki voittaja kuittasi tänä vuonna puoli miljoonaa kruunua. Elitloppetin nopein ansaitsee peräti kolme miljoonaa.

Aslak oli arvottu karsintaerässään neljännelle radalle. Ruuna on nopea lähtijä, mutta Joki valitsi varovaisen taktiikan. Kärkitaistoon ei sen jälkeen ollut asiaa, mutta Aslak kiri asiallisesti ulkoa kolmanneksi ja pääsi loppukilpailuun. Siihen kelpuutettiin neljä parasta kummastakin erästä.

Voitto Tanskaan

Aslakin erän voitti Sten Juulin ajama tanskalaisori Keep On Flying. Toisen karsinnan paras oli Hans-Owe Sundbergin Scarlets Aino. Se suorastaan tyylitteli keulasta muilta karkuun. Maltillisenkin matkavauhdin jälkeen voittoaika oli 11,3a.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Scarlets Aino luotettiin finaalin suursuosikiksi. Se menetti yllättäen johtopaikan Lutfi Kolgjinin Paul Novemberille mutta sai sen pian jälkimmäisen laukattua ensimmäisessä kaarteessa. Nyt Joki satsasi Aslakilla myös starttiin, ja valjakko pääsi loistoasemiin keulahevosen taakse.

Scarlets Aino pyyhälsi loppusuoralla omille teilleen ja voitti ajalla 11,3a. Aslak oli yhtä selvä kakkonen uudella ennätysajallaan 11,6a.

- Kakkonen tuntuu kuin voitolta, Joki riemuitsi.

- Voittaja oli tosi hyvä hevonen, mutta myös Aslak oli koko päivän mainio.

- Voitto tämän yleisön edessä lyö kaiken muun, Scarlets Ainon kokenut ohjastaja Sundberg totesi.

- Scarlets Ainolla oli välivuosi viime kaudella. Nyt se on takaisin siinä kunnossa kuin se oli pari vuotta sitten. Uskon sen pärjäävän näissä sarjoissa.

Scarlets Aino on 7-vuotias ori, joka ravasi viisivuotiaana 1,3 miljoonan palkinnot ja nousi vauhdilla V75-divisioonissa. Kausi huipentui Silverdivisioonan finaalin voittoon. Tänä vuonna se on ollut jo Gulddivisionin loppukilpailussa toinen.