F1

Massa oppi
Kimin niksit

Turun Sanomat, Monte Carlo

HEIKKI KULTA

Felipe Massa oli onnensa kukkuloilla satumaisen paalupaikkansa jälkeen. On päivänselvää, että brasilialainen arvostaa tämän täysosuman uransa makeimmaksi paaluksi.

- Tämä päivä on jotain aivan erityistä minulle. Jos minua olisi pyydetty lyömään vetoa, kuka on paalulla, en olisi veikannut itseäni.

- En ole koskaan ajanut yhtä hyvin. Osoitin, että pystyn oppimaan myös kaikkein vaikeimmatkin asiat, Massa myhäili.

Kilpainsinööri Rob Smedley rakensi yhdessä Michael Schumacherin kanssa kuljettajan itseluottamusta palan kerrallaan.

- Kaksi vuotta sitten Massa oli sekunnin täällä hitaampi kuin Schumacher. Hän sanoi, ettei koskaan pysty voittamaan tällä radalla paalua. Siitä asti olemme menneet paikan kerrallaan, hakeneet paremman vauhdin ja parantaneet paljon, Smedley kiitteli.

- Torstaina Kimi oli jossain paikoissa nopeampi. Kävin lävitse Kimin datat, miten hän teki sen ja katsoin, millä alueilla voin itse olla nopeampi. Pystyin tekemään kaiken, mitä suunnittelinkin. Se oli täydellistä ajamista.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Jos joskus voin tuntea ottaneeni kaiken irti itsestäni ja autostani, se tapahtui tässä aika-ajossa radalla, mistä en tunne pitäväni.

Massa on nokittanut tallikaverinsa kauden kuudessa aika-ajossa numeroin 5-1. Mistä tämä vakuuttava tilasto oikein tulee? Oletko kehittynyt aika-ajajana?

- Saavutin viime kaudellakin koko joukon paalupaikkoja. Olin ennenkin erittäin vahva aika-ajossa, mutta tänä vuonna tunnen oloni autossa erittäin hyväksi ja silloin saa kasaan oikean kierroksen oikeaan aikaan. Toivottavasti tämä tahti pysyy samana jatkossakin, Massa selvitti.

Uusi säätötyö valttikorttina

Kilpailusta Massa ei lupaa mitään.

- Tietysti lähden voittamaan, mutta jos se ei onnistu, yritän ottaa mahdollisimman paljon pisteitä. Kisa on viikonlopun toinen ja se suurempi haaste. On niin helppo tehdä virheitä tällä radalla. Sateella siitä tulisi vieläkin hankalampaa, kun ajetaan 78 kierrosta.

Ero viime vuoden Ferrariin Monacossa on merkittävä. F2008 lunasti ne tavoitteet, joita autoon on asetettu näille hitaammille radoille.

- Kysymys ei ole vain autoon tehdyistä muutoksista. Vielä enemmän merkitsee työtapa, jolla auto säädetään. Todistimme tehneemme hyvää työtä. Ensimmäisistä kierroksista asti auto oli aivan toista luokkaa kuin viime vuonna.