F1

Hamilton hävisi
henkäyksen eturivistä

Turun Sanomat, Monte Carlo

HEIKKI KULTA

Kärkitallien hyökkäävä taktiikka Monacon Grand Prix -kisaan vei punaiset Ferrarit eturiviin ja hopeiset McLarenit niiden perään.

Lewis Hamilton hävisi Felipe Massalle 52 ja Kimi Räikköselle 24 tuhannesosaa, joten nyt väännettiin kättä aivan minimaalisista eroista.

Heikki Kovalainen menetti aamuharjoituksissa kallista aikaa, kun McLaren lipsahti kaiteeseen. Kainuun mies lähtee nyt neljännestä ruudusta.

- Ei ole väliä, minkä väriset autot ovat eturivissä. Peli on yhä täysin avoin. Nyt täytyy vaan pitää mielessä, ettei anneta yhtään periksi ja maksimoimaan oma suorituspotentiaali. Katsotaan sitten, minkä tuloksen se tuo, Kovalainen painotti.

- On hankalaa, jos auto yliohjautuu hiemankin tällä radalla. Siinä käy niin kuin nyt kävi Heikille, että auto on helposti kaiteessa, Hamilton muistutti.

Omaan aika-ajovetoonsa Kovalainen sanoi tyytyvänsä, vaikka odottikin parempaa.

- Viimeinen veto oli paras, mihin nyt pystyin. Aina jälkikäteen voisi jossitella. En vaan löytänyt enempää pitoa. Tämä oli tämän päivän maksimi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pieno ero tuo latinkia

Kovalainen oli tallikaveriaan nopeampi katuradan viimeisessä sektoriosassa.

- Ensimmäinen sektori meni loistavasti, toinen tuntui hyvältä, mutta kolmas meni heikommin. Hävisin kymmenyksen Heikille ja täytyy katsoa datat, mistä se johtui, Hamilton summaili.

- Mutta en ole pettynyt. Olen ihan tyytyväinen siihen kierrokseen, minkä tein. Ero Ferrariin on pieni. Jos eroa olisi vaikka pari kymmenystä, olisi ihan eri juttu.

- Tämä on rankka kisa ja siitä voi tulla täyttä lottoa. Jos sataa, luotan itseeni, että pidän auton tiellä. Silloin pystyy ohittamaan, kun muut tekevät virheitä, Hamilton totesi.

Kovalainen laski ajaneensa kolmena päivänä testeissä sateella.

- Ne olivat Jerezissä ja Barcelonassa. Tämä rata on tietysti niitä hankalampi, jos sataa.