Urheilu

Hull tai Bristol City Valioliigaan

Jalkapallon Englannin Valioliiga saa ensi kaudeksi kaksi tyystin uutta seuraa historiankirjoihinsa. Stoke varmisti nousunsa suoraan, ja lauantain pudotuspelifinaalissa pääsyä rikkauksien äärelle hakevat Hull ja Bristol City.

Liigan mestaruussarjassa kolmanneksi sijoittunut Hull on suurin englantilaiskaupunki, jonka joukkue ei ole koskaan pelannut jalkapallon Englannin pääsarjassa. Bristol Cityllä puolestaan on takanaan vain yhdeksän pääsarjavuotta, viimeisin kaudelta 1979-80. Sen jälkeen seura ehti jo konkurssiinkin pudottuaan suoraan ylimmältä tasolta alimmalle eli neljänteen divisioonaan.

Lauantaina Wembleyllä nämä seurat kuitenkin jahtaavat otteluita Manchester Unitedia ja Chelseaa vastaan sekä tietysti rahaa. Valioliigapaikan arvoksi on arvioitu jopa 60 miljoonaa puntaa (n. 75,5 milj. euroa), joka koostuu mm. tv-rahoista ja sponsorituloista. Summat ovat sellaiset, että niillä turvaa seuran tulevaisuuden pitkälle.

Pudotuspelivälierässä Bristol City kaatoi Crystal Palacen yhteismaalein 4-2, kun Hull möyhensi Watfordin 6-1. Lauantain ottelusta on luvassa tasainen, siihen vihjaavat myös tämän kauden keskinäiset kohtaamiset: Hullin kotona 0-0, Bristolissa kotivoitto 2-1.