Urheilu

Niukkasen
kova haaste

TS/Jori Liimatainen<br />TuTon uusi päävalmentaja Petri Niukkanen tuntee organisaation läpikotaisin sekä pelaajan että valmentajan näkökulmasta.
TS/Jori Liimatainen
TuTon uusi päävalmentaja Petri Niukkanen tuntee organisaation läpikotaisin sekä pelaajan että valmentajan näkökulmasta.

VEIJO HEIKKILÄ

Jääkiekon Mestiksen mestaruus oli tuskin ratkennut kaukana Kainuussa, kun kultajoukkue TuTo oli valmis julkistamaan paikkansa jättävän vastuuvalmentajan Ismo Lehkosen seuraajan nimen.

Kaukaa ei uutta päävalmentajaa tarvinnut hakea. Lehkosen paikan täyttäjä on hänen aisaparinaan jo kaksi ja puoli vuotta toiminut Petri Niukkanen . TuTon nykyinen seurajohto ja Niukkanen kirjoittivat 2+1 muotoon kirjatun sopimuksen seuran mestisjoukkueen päätoimisesta valmennuksesta.

Kovia meriittejä jo pelaajana hankkinut Niukkanen ilmoitti heti uuden pestin olevan hienon mutta samalla myös vaativan haasteen.

- Lehkonen on luonut pohjan tälle joukkueelle erittäin ammattimaisella otteella ja siitä lähdemme jatkamaan mahdollista menestystarinaa myös minun valmentajaperiodillani, Niukkanen sanoi.

Joukkueeseen tulee muutoksia

Hän myönsi, että ensi kauden Mestikseen ei lähdetä aivan nykyisellä joukkueella.

- Muutama pelaaja tästä on lähdössä, mutta ehdottomasti pyrimme saamaan tilalle heidän korvaajiaan. Omista A-nuorista osa nousee ensi kauden ryhmään, mutta menestysbuumin jatkumiseen tarvitaan ilman muuta myös päteviä pelaajia ulkopuolelta seuraorganisaation, Niukkanen ennakoi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Spekulointeihin mestarijoukkueesta liigaan lähtevien kohdalla Niukkasella on selkeä kanta.

- Seurassa meidän on pelkästään syytä taputtaa käsiä, jos liigaseurat ovat kiinnostuneita meillä kehittyneistä pelaajista, Niukkanen painotti.

Henkilökohtaisesti hän ei ota minkäänlaisia paineita itselleen ensi kaudesta.

- Tottakai tavoite on ensi keväänäkin kiikuttaa Mestiksen voittokannu Turkuun ja onhan nyt lisämausteena vielä se paljon puhuttu mahdollisuus liiganousuun, Niukkanen visioi.

Niukkanen lupaa, ettei pelitapa Lehkosen ajoista olennaisesti muutu.

- Ainahan uusi valmentaja tuo jotain pientä erikoisuutta tullessaan. Ikan luoma systeemi on kuitenkin ollut niin huippuunsa viilattu, että muutoksia siihen ei tarvita.

Pelaajamateriaalin suhteen Niukkanen valotti tilannetta sen verran, että nykyisessä ryhmässä on paljon niitä, jotka haluavat jatkaa TuTossa.

- Uskon, ettei tulevan joukkueen kasaaminen ei tule olemaan työteliäs urakka. Niin kuin tähänkin asti TuTo tulee houkuttelemaan uusia pelaajia riveihinsä mukavaan tahtiin, Niukkanen veikkaili.

TuTo harkitsi vaihtoehtoja

Uusi vastuuvetäjä myönsi valmentajaneuvotteluissa olleen mukana muitakin nimiä. Yleinen "puskaradion" veikkaushan oli Lukon liigajoukkuetta valmentaneen Mika Toivolan palkkaaminen TuTon ykkösluotsiksi.

Turkulainen kiekkokansa saa kuitenkin olla varsin tyytyväinen Niukkaseen osuneeseen valintaan, joka ei varmasti ollut kallein ratkaisu. TuTon seuratuntemus ja toimiminen aikaisemmin muun muassa sen juniorijoukkueiden valmentajana on jatkoa Lehkosen pitkäjänteiselle kasvattajalinjalle.

TuTo juhlii vieraskentällä ratkennutta mestaruuttaan perjantaina myös kannattajiensa kanssa järjestämällä avoimet mestaruusjuhlat Ravintola Hambruger Börs Night Clubin tiloissa.