Urheilu

Pirteä Hokki pitkitti mestaruustaistoa

TS/TS/Arto Takala<br />Tiistaina oli Hokin vuoro juhlia finaalivoittoa täyteen ahdetussa Kupittaan hallissa. Kotijoukkueen Markku Vuorisalon (10) tunteet kajaanilaisten avausmaalin jälkeen voi helposti arvata.
TS/TS/Arto Takala
Tiistaina oli Hokin vuoro juhlia finaalivoittoa täyteen ahdetussa Kupittaan hallissa. Kotijoukkueen Markku Vuorisalon (10) tunteet kajaanilaisten avausmaalin jälkeen voi helposti arvata.

VEIJO HEIKKILÄ

TuTo-Hokki 1-3, TuTo johtaa voitoin 2-1

Kupittaan monitoimihalli on kahdesti jääkiekon Mestiskausilla ollut täynnä väkeä. Ensimmäisen kerran viime kauden vihkiäisottelusssa, kun TuTo ja Heinolan Kiekko kohtasivat. Tiistaina se oli toisen kerran ääriään myöten piukassa, kun Mestiksen mestaruus oli katkolla TuTolle.

Turkulaisittain valitettavaa oli vain se, että koitjoukkue ei pystynyt palkitsemaan kannattajiaan toivotulla tavalla, kun nurkkaan ahdistettu Kajaanin Hokki pelasi finaalisarjan parhaan ottelunsa ja siirsi 1-3-voitollaan ratkaisun kultamitalien kohtalosta ainakin yhdellä päivällä eteenpäin tänään pelattavaan joukkueiden neljänteen kohtaamiseen Kajaaniin.

Hokin uhrautuvan aggressiivinen luistelu, onnistunut puolustuspeli sekä maalivahti Ari Reunasen torjuntavarmuus olivat Kainuun miehistön aseet TuTon kaadossa.

Ottelun jälkeen Hokin valmentaja Kai Suikkanen antoikin maalivahdilleen tunnustuksen sanomalla Reunasen olleen erittäin hyvän tontillaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Myös vieraiden kentälliset olivat nyt yhtenäisempiä kuin kahdessa aikaisemmassa taistossa. Ja Hokin asenne oli, niin kuin saattoi odottaa, huipussaan.

Suikkanen korosti ottelun avausmaalin tärkeyttä ja se suunnitelma onnistui nappiin.

- Lähdimme tähän otteluun sillä mielellä, että avasumaali tehdään, vaikka se olisi syntynyt aamuneljältä, Suikkanen hehkutti voittotunnelmissa.

Arvokkaan 1-0-johtomaalin joukkueelleen teki ajassa 21.36 kolmosketjun laitahyökkääjä Niko Saarenpää, jonka panos illan kamppailussa oli muutenkin vahva.

Virpiö herätti lehterit

TuTon puolelta kaikki oli hyvin vielä siinä vaiheessa, kun ykköskentän Jouni Virpiö iski tasoituksen kahden miehen ylivoimalla. Tunnelma Kupittaalla kohosi ja maalin jälkeen TuTon mylly pyöri näyttävästi Hokin kenttäpäädyssä, mutta Reunasen varmuus piti lukemat ennallaan.

Lopullinen ratkaisu ottelussa tuli sitten turhankin helposti. Viimeinen kymmenminuuttinen pyörähti juuri käyntiin, kun Hokin nelosketjun sentteri Ville Vimpari pyrähti vauhtiin keskialueelta ja vei spurttinsa päätökseen laukauksella, joka yllätti täydellisesti TuTon maalivahdin Petri Koiviston.

Hokki sai ottelun loppuhetkillä vielä toteuttaa ylivoimapeliään ja Koiviston luisteltua vaihtoaitioon Hokin Juho Keränen sijoitti loppusinetin tyhjään TuTo-verkkoon.

Lehkonen otti tappion viileästi

Turkulaisten valmentaja Ismo Lehkonen ei tappiota suuremmin surkutellut. Hän totesi joukkueensa olleen ratkaisevissa jutuissa maalin verran vastustajaa perässä.

- Jollei viidellä viittä vastaa pystytä tekemään maaleja, niin vaikeaksi homma muuttuu, Lehkonen sanoi ja myönsi pelaajiensa otteissa olleen mukana pientä hermostuneisuutta.

- Toisaalta olisimme voineet ratkaista ottelun ylivoimallakin, Lehkonen tarkensi ja myönsi ettei peli lähtenyt parhaalla tavalla rullaamaan oikein missään vaiheessa.

Näin oli etenkin ykköskentän osalta. Paljon peliaikaa saanut viisikko Pasi Järvinen , Kai Syväsalmi pakkeina sekä ketju Markku Vuorisalo , Tero Forsell , Jouni Virpiö pystyy parempiin tehoihin kuin nyt nähdyn yhden maalin verran.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hokin puolelta yksilöpuolella ensimmäisestä Turun finaalista tasoaan olivat selkeästi nostaneet mm. hyökkääjät Juho Keränen, Niko Saarenpää, Tuomas Nikoskelainen sekä Jarkko Hattunen.

Tiiviimmin pelasi nyt myös koko puolustusosasto ykkösniminään Jonne Hattunen ja kapteeni Jarkko Heikkinen.

Hokki-luotsi Suikkasen eväät tämän päivän seuraavaan koitokseen olivat selkeät.

- Me pelasimme nyt hyvin, mutta vielä parempia pitää olla, jos tätä sarjaa haluamme pitkittää. Hyvät fiilikset tästä vierailusta jäivät, ja kun jätämme jäähyt jatkossa vielä vähemmälle, niin eiköhän tässä vielä mahdollisuuksia ole, Suikkanen painotti.