Urheilu

Kyrklund ratsasti kolmanneksi
maailmancupin finaalissa

Lehtikuva
Lehtikuva

Kouluratsastaja Kyra Kyrklund sijoittui ratsullaan Max kolmanneksi maailmancupin finaalissa Hollannissa. Hertogenboschissa käydyn kilpailun voitti Hollannin Anky van Grusven IPS Salinerolla.

Kyrklundin ja ruuna Maxin onnistunut Cabaret-esitys antoi ratsukolle 78,15 prosenttia maksimituloksesta. Van Grusvenin ratsukko sai 85,20 ja toiseksi sijoittunut Saksan Isabell Werth Warum Nicht -ratsullaan 82,60 prosenttia maksimista.

Kyrklund/Max-ratsukon vapaaohjelma oli erittäin mukaansa tempaava. - Täytyy olla todella tyytyväinen sijoitukseen Ankyn ja Isabellin jälkeen, niin hyvin heidän hevosensa menivät tänään. En realistisesti odottanutkaan meneväni heidän ohitseen, Kyrklund myönteli.

Parantamisen varaakin jäi.

- Rehellisesti sanoen olin itse tyytyväisempi torstain gp-luokan kisaan. Se tuntui hyvin helpolta, emmekä tehneet virheitä. Tänään ratsastin vähän turhan nopeasti, ja lopussa Max vähän väsyi passagessa. Vaihdot ja lisäykset olivat tänään erityisen hyvät.

Päätavoite olympiakisoissa

Kyrklundin kauden päätavoite on Pekingin olympialaisissa, joiden ratsastuskisat käydään Hongkongissa. Hän on Kansainvälisen ratsastajainliiton FEI:n olympiarankingissa kolmannella sijalla, eli osallistumisoikeus yksittäisratsastajien listalta paikan saavien kilpailijoiden joukossa näyttää varmalta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Olympialaisia kohti tavoitteena on lisätä voimaharjoittelua ja kuntoa sekä pysyä hoikassa ja sporttisessa mallissa. Sokeripalansa Max toki sai tutuuun tapaan heti suorituksen jälkeen kisa-areenalla, jolla ratsu viihtyi erinomaisesti.

- Aluksi minulle tullessaan Max oli hyvin herkkä, hyvä kun pystyin hengittämään sen selässä. Nyt se on rauhallinen, ja koska se luottaa minuun, voin viedä sen melkein minne vain. Yleisön suhteen se on aivan kuin isänsä Master. Jos paikalla on iso yleisö se syttyy, ikään kuin ajatelleen, että olette kaikki tulleet katsomaan minua. Tästä syystä en näytä sille pääareenaa kovinkaan mielelläni etukäteen, sillä haluan säilyttää wow-efektin, Kyrklund sanoo.

Kyrklundin suunnitelmissa on kilpailla ennen olympialaisia kahdesti ulkokentillä, Saksassa Wiesbadenissa toukokuun puolivälissä ja Aachenissa kesä-heinäkuun vaihteessa.

Kyrklund on osallistunut viisiin olympiakisoihin, Moskovan kesäkisoista 1980 lähtien. Lisäksi Kyrklund on nimetty olympiakisoihin kahdesti, mutta hän ei ole noilla kerroilla pystynyt kilpailemaan hevosen loukkaannuttua.

Mikael Forstén ei starttaa sunnuntaina Hertogenboschissa esteratsastuksen maailmancupin Länsi-Euroopan liigan viimeisessä osakilpailussa. Tämä tarkoittaa että Forstenin tavoitteena ollut finaalipaikka Göteborgiin jää saamatta.

Forsténin oli tarkoitus kilpailla Isaac du Jonquet'lla perjantain 145 cm:n iltaluokassa, mutta hevonen ei tuntunut verryttelyssä hyvälle, joten ratsastaja jätti suorituksen väliin ja päätti samalla vetäytyä pois sunnuntain osakilpailusta.w