F1

Ferrarilla osataan
luottaa
Kimin iskuvoimaan

Turun Sanomat, Kuala Lumpur

HEIKKI KULTA

Kimi Räikkönen rakensi sunnuntaina Malesian Grand Prix -kisasta itselleen ja täysomaa kipeästi janonneelle Ferrarille mestarillisen taideteoksen.

Suomalaistähti kontrolloi kisaa jopa kakkossijalta ja leikkasi uransa 16.voittoon kliinisesti ja turvallisesti kuin huippukirurgi terävimmillä taidoillaan.

Kun tallikaveri Felipe Massa luovutti hetkeksi - puolentoista kierroksen ajaksi - näyttämön Räikköselle, Kimi näytti, miksi hänestä viime syksynä tuli maailmanmestari.

- Tiesimme jo lauantaina, että kilpailun ensimmäisestä osuudesta tulee erittäin haastava, kun ensimmäinen varikkokäynti on käytettävä hyväksi, Räikkösen kilpainsinööri Chris Dyer vakuutti.

- Oli kysymys siitä, että Kimin oli pysyttävä riittävän lähellä Felipe takana. Kuten on nähty, näillä autoilla toisen perässä ajaminen on kaikille aika katastrofaalista, jos roikkuu liian lähellä.

- Kimi hoiti homman niin kuin vain hän osaa. Tiedämme tiimissä, että hän on tällaisissa tilanteissa loistava. Sen hän on todistanut jo viime kaudellakin niin monta kertaa, Dyer kehuskeli.

Tyylikäs tavaramerkki

Räikkönen tankkasi yhden kierroksen enemmän bensiiniä aika-ajon viimeiseen vaiheeseen ja kun Massa kisassa 17 kierroksen jälkeen poistui varikolle, Kimi raivosi heti kisan nopeimman kierrosajan ja päälle vielä kaksi nopeinta sektoriaikaa ennen kuin meni itse tankkaukselle.

- Kimi vain odotti ja iski. Kun hän pääsi ohitse, ero Felipeen kasvoi nopeasti. Kuvaa Kimiä hyvin, miten hän taas hoiti homman kotiin. Hän piti huolen renkaistaan, eikä päästänyt eturenkaita kuorimaan, koska tiesi, että ensimmäisen stintin loppu ratkaisee kaiken, Dyer selvitti Turun Sanomille.