F1

Kovalaisen
fyysinen
viritys
Kuortaneelta

F1-sähkeet 11.3.

Kuortaneen urheiluopistolla on hiottu huippuunsa erilaisten urheilulajien maailmanmestareita. Uutta aluevaltausta Pohjanmaalla on pohjustettu yhteistyössä McLarenin kanssa.

Jos Lewis Hamilton tai Heikki Kovalainen voittaa tittelin, Kuortaneen meriittilistaan liitetään myös formula ykkösten maailmanmestaruus.

Kovalaiselle Kuortane oli tuttu paikka jo entuudestaan.

- Tunnen sen porukan. Kävin ennen joulua tekemässä kaikki testit, mitä muutkin McLarenin kuskit.

- Sieltä haetaan sitä viimeistä suorituskykyä. Ne ovat pikkujuttuja, joita sieltä löytyy, mutta kun vähänkin jotain tulee, meillä on parempi fiilis. On se ehdottomasti meille hyväksi, Kovalainen selvittää.

- Kyllä tämä on huippujuttu siltäkin kantilta.

- Koko talliväki on ollut Kuortaneella testeissä. Niillä on ohjelmat sekä fyysisen että henkisen puolen hoitamiseen. Uskon, että meillä tiimiväkikin on paremmassa kunnossa kuin monessa muussa tallissa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Siirryttyään Renaultilta McLarenille Kovalaisen kunto-ohjelmat muuttuivat kokonaan. Uusi kuntovalmentaja on Simon Reynolds, joka on työskennellyt tallissa pari vuotta.

Reynolds pitää yhteyttä Kuortaneen tutkimusryhmään.

- Minulla on ollut sykemittarit päällä, kun ajan autolla ja Aki Hintsa on ottanut verikokeita vähän väliä. Kaikkia arvoja on seurattu niin, että tulee ihan sellainen olo kuin olisi urheilija, Kovalainen naureskelee.

Kovalainen vakuuttaa huomanneensa välittömästi, kuinka kunto nousee kohisten.

- Kyllä satavarmasti olen nyt fysiikaltani ja henkiseltä puolelta nyt paremmassa kunnossa, mitä ikinä olin Renaultilla. Aki on saanut asiat lähtemään oikeaan suuntaan ja Kuortaneen suunnalla on lisäksi iso liuta eri alojen eksperttejä.

- Kaikki pienetkin jutut on saatu oikeille raiteille. Lisää töitä tehdään koko ajan, että ollaan sitten täydessä iskussa Melbournessa ja koko sarjassa.

TS/Heikki Kulta

Luitko jo nämä?