Olli Heinonen valittiin
terveysliikunnan professoriksi

TS/Jonny Holmén<br />Paavo Nurmi -keskuksen ylilääkäri Olli Heinonen (vas.) valittiin perjantaina hoitamaan Turun yliopiston ja Suomen urheiluopiston yhteistä terveysliikunnan professuuria. Paikalla Heinosen nimitystä kuulemassa oli myös Suomen urheiluopiston rehtori Erkka Westerlund.
TS/Jonny Holmén
Paavo Nurmi -keskuksen ylilääkäri Olli Heinonen (vas.) valittiin perjantaina hoitamaan Turun yliopiston ja Suomen urheiluopiston yhteistä terveysliikunnan professuuria. Paikalla Heinosen nimitystä kuulemassa oli myös Suomen urheiluopiston rehtori Erkka Westerlund.

KALLE VIRTAPOHJA

Liikuntalääketieteen erikoislääkäri Olli J. Heinonen on valittu hoitamaan Suomen urheiluopiston ja Turun yliopiston yhteistä terveysliikunnan professuuria. Vuoteen 2010 ulottuva yhteistyösopimus allekirjoitettiin perjantaina.

- Tämä sopimus on valtakunnallisestikin merkityksellinen, luonnehti yliopiston rehtori Keijo Virtanen sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa Turussa.

Olli Heinonen on tullut Turun Sanomien lukijoille tutuksi esimerkiksi Liikuntasivujen Kysy liikunnasta -palstan asiantuntijana.

- Olen kiinnostunut kaikenlaisista liikkujista huippu-urheilijoista aloitteleviin harrastajiin, professori Heinonen sanoi.

Vierumäellä suuret tavoitteet

Suomen urheiluopiston rehtori Erkka Westerlund on huolissaan viime aikojen kehityksestä niin liikunnan kuin huippu-urheilunkin puolella. Sen vuoksi terveysliikunnan professuurilla on hänen mielestään erityistä tilausta.

- Huonoon suuntaan on menty, Westerlund viittasi päivän uutisiin.

Hän näkee, että vaatimukset terveysliikunnan alalla eivät rajoitu vain vähän liikkuvien lasten aktivoimiseen. Enenevää huomiota tulee kiinnittää jatkuvasti kasvavan eläkeikäisen väestön toimintakyvyn ylläpitämiseen.

Suomen urheiluopistolla on haluja kehittyä tällä alalla valtakunnallisesti keskeiseksi toimijaksi.

Opiskelijoille urheiluopistoviikko

Tänä keväänä lääketieteen opiskelijat viettävät yhden viikon Vierumäellä Suomen urheiluopistossa ja toisen viikon Hennalassa. Näin lääkäriksi valmistuvat pääsevät käytännössä tutustumaan liikunnan ja urheilun ajankohtaisiin haasteisiin.

Lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Tapani Rönnemaa näki tärkeänä, että lääketieteen näkökulma tulee huomioiduksi terveysliikunnan opetuksessa ja koulutuksessa.

- Oma viranhaltija tukevoittaa opetusta, hän painotti.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat paikalla myös yliopiston vararehtori Matti Viljanen ja hallintojohtaja Kari Hyppönen.

Vasankari siirtyi UKK-instituuttiin

Heinosta ennen professuuria hoiti parin vuoden ajan Tommi Vasankari , joka aloitti joulukuun alussa UKK-instituutin johtajana Tampereella.

Heinonen jatkaa professuurin ohella Paavo Nurmi -keskuksen ylilääkärinä. Hänen oman liikuntalistansa ykköslajeja ovat tällä hetkellä perheliikunta ja suunnistus. Hänen vaimonsa on suunnistuksen maailmanmestari kauppatieteen tohtori Eija Koskivaara .

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.