Urheilu

Emäntä Torinosta palasi Italian liigaan

ARI STENIUS

Viime kaudella Italian Serie A oli hyvä sarja, mutta vähän sieluton emännän eli "Vanhan Rouvan" Juventuksen sovittaessa uskottomuuttaan rehellisyydelle Serie-B:ssä.

Maan menestyksekkäin seura tuli helmat heilahtaen takaisin, vaikka kauden alussa miinuspisteitäkin yli yhdeksän. Tämän kauden alla ei ollut täyttä varmuutta Juventuksen valmiudesta ottaa paikkansa maan ykkösseurana.

Inter Milan, AC Milan ja AS Roma olivat vahvistaneet joukkueitaan eikä kukaan tiennyt mitä kausi sarjaa alempana oli tehnyt torinolaisseuralle. Kun Juventus tuomittiin sarjaa alemmas, lähti moni pelaaja uusiin haasteisiin. Nuorempi tähtikaarti ei uskaltanut riskeerata uraansa poissa kirkkaammista valoista.

Alessandro Del Piero, David Trezeguet, Pavel Nedved, Mauro Camoranesi ja maalivahti Gianluigi Buffon jäivät Juventukseen. Jokainen puhui rakkaudesta Juventukseen ja joku saattoi olla tosissaankin.

Kokenut voimaviisikko on näyttänyt karismansa säilyneen ja Juventus pelaa mestarien liigan paikoista. Tappioiden välttämisen mestari Internazionale Milan on karannut kun ollaan sarjan puolivälissä, mutta kakkossijaa on mahdollinen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Juventuksen kovaa urakkaa helpottavat pääkilpailijoiden euro- ja cup-kiireet. Tänä viikonloppuna Juventus pelaa Toscanassa Livornon vieraana. Sunnuntain myöhäisillassa on tasapelin ainekset (pitkävetokohde 110).

Inter täyttää tänä vuonna sata vuotta ja juhla osuu oikeaan aikaan. Menestystä on takana, nyt ja edessä. Koko 2000-luvun Inter on osannut välttää tappioita, mutta vasta viime kausina tasapelit ovat kääntyneet voitoiksi ja kakkos- ja kolmostilat mestaruuksiksi.

Interillä on kaksi mestaruutta perättäin ja kolme cupin finaalia (AS Romaa vastaan) jonossa. Cupin Inter voitti 2005 ja 2006. Viime kaudella Inter hävisi sarjassa ainoastaan kerran, kotonaan AS Romalle. Tänä vuonna ei tappioita ole tullut!

Udinesellä on pieniä kokoonpano-ongelmia, mutta se osaa pelata sinimustia vastaan. Viime kaudella joukkueiden molemmat kohtaamiset päättyivät tasapeliin. Udinese on irtaantumassa olevassa kärkiviisikossa ja pistekin Interiltä olisi bonusta.

Zlatan Ibrahimovicin ja Julio Cruzin pysäyttäminen vaatii isänniltä huippuillan (kohde 90).

AS Roma on suuri ja rakastettu seura, mutta ei riittävän varakas taistellakseen kaudesta toiseen pohjoisen suuria (Inter, Milan, Juventus) vastaan. Sijat 2-4 ovat haarukassa, mutta viimeinen askel mestariksi on vaikea, sillä kolmen suuren ohittaminen samalla kaudella vaatii osaamista ja onnea.

AS Roman fanikatsomossa Curva Sudissa hurrattiin elokuussa maan supercupin voittoa Interistä. Voitto nosti odotukset pilviin ja unelma mestaruudesta elää yhä.

Inter on irti, mutta ei niin kaukana etteikö pääkaupungissa jaksettaisi uskoa ihmeeseen. Viime kaudella Roma riepotteli Palermoa (4-0 ja 2-1), mutta nyt isännillä on loukkaantumishuolia. Kotivoitto on kuitenkin ainoa mahdollisuus (kohde 79).

AC Milan on ollut iso pettymys eikä se ehdi edes mestarien liigan sijoille. Punamustien tykit kääntyvätkin jälleen tuttuun osoitteeseen: voittaa tämän kauden mestarien liiga ja sitä kautta taas mukaan.

Sarjassa ajatus harhailee ja hyväkuntoinen sarjanousija Genoa lähtee hakemaan tasapeliä Giuseppe Meazzalta (kohde 84).