Urheilu

Robin Hull lopettaa snookeruransa

TS/Ari-Matti Ruuska<br />Turkulaisen Robin Hullin pelit ammattilaisena päättyivät pääosin terveydellisten syiden takia.
TS/Ari-Matti Ruuska
Turkulaisen Robin Hullin pelit ammattilaisena päättyivät pääosin terveydellisten syiden takia.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Suomen ainoa snookerammattilainen Robin Hull lopettaa ammattilaisuransa. 33-vuotias turkulainen Hull on viime vuosina kärsinyt sydämen rytmihäiriöistä ja terveydelliset syyt ovat omalta osaltaan hänen päätöksensä takana.

- En tee tätä päätöstä pelkästään terveyden takia, mutta kyllä se yksi iso syy on, Hull kertoo.

- Jouduin taas jouluna aatonaattona sairaalaan rytmihäiriöiden takia. Minut nukutettiin ja sydän laitettiin uudelleen rytmiin. Kyllä se oli se viimeinen niitti, joka sai pohtimaan elämän arvoja uusiksi.

- Voisin varmasti pelata silti ihan normaalisti, mutta nyt tuntuu siltä, että on aika tehdä jotain muuta. Tuntuu, että nyt on opiskelun ja työelämän aika 15 vuoden kilpailemisen jälkeen. Viimeiset kahdeksan vuotta olen elänyt ja hengittänyt snookeria.

Hull aloitti ammattilaisuransa vuonna 1992. Hän eteni puolivälieriin Welsh Openissa 2003 ja Malta Cupissa 2006. Kausi 2003-04 jäi Hullilta väliin virustaudin vuoksi, mutta hän oli tekemässä viime kaudella vahvaa paluuta snookerin kansainväliselle huipulle.

- Ei koskaan pidä sanoa, että ei enää koskaan. En voi taata, ettenkö taas joskus tarttuisi keppiin. Sen olen kuitenkin ammattilaisena oppinut, että asiat tehdään joko kunnolla tai sitten ei ollenkaan.

- Kun nyt pidän sapattivuoden, sijoitukseni tippuu niin paljon, että joutuisin aloittamaan taas kakkosdivarista. Enkä ainakaan tällä hetkellä usko, että haluaisin lähteä siltä tasolta taas karsimaan.

- Snookeria aion kuitenkin seurata edelleen tiukasti. Sinne jää paljon hyviä ystäviä, joita varmasti käyn vielä joskus kilpailuissa moikkaamassa, Hull miettii.