Urheilu

Miikka Kiprusoff, Koivut ja Salo
ostivat siivut Turun Palloseuraa

TS/<br />Miikka Kiprusoff
TS/
Miikka Kiprusoff

JARI WELLING

Jääkiekon SM-liigassa pelaavan Turun Palloseuran emoyhtiön HC TPS Turku Oy:n keskiviikkona päättyneen osakeannin myötä uusiksi omistajiksi tulivat muun muassa NHL-pelaajat Miikka Kiprusoff , Saku Koivu , Mikko Koivu ja Sami Salo . Osakeyhtiön hallitus löi torstai-iltana lukkoon antiin liittyneet päätökset.

Virallisesti uusilla osakkailla on tällä hetkellä vain merkintäoikeuksia ja omistukset astuvat voimaan vasta 17. tammikuuta, mutta uusien omistajien nimet ovat jo faktisesti papereissa, joten käytännössä asia on selvä.

Calgary Flamesin maalivahti Miikka Kiprusoff oli ainoa uusista omistajista, joka merkitsi annista täysimääräisen osuuden eli 300 000 euroa.

Koivun veljeksetkin sijoittivat erittäin huomattavan summan, kumpikin erikseen. Sami Salo osallistui antiin puolestaan melkoisesti pienemmällä summalla.

Joka tapauksessa neljän NHL-tähden ja ex-TPS-pelaajan tulo TPS:n omistajiksi on toimitusjohtaja Seppo Sutelan mukaan seuralle suuri pr-voitto.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Miljoonatavoite ylittyi reippaasti

Seura tavoitteli annillaan miljoonaa euroa, mutta toimitusjohtaja Sutelan mukaan anti itse asiassa ylimerkattiin reippaasti.

Uusia omistajia uuden annin myötä HC TPS Turku Oy:lle tuli kaikkiaan kahdeksan. Annin jälkeen omistajia on nyt HC TPS Turku Oy:llä vanhat omistajat mukaan lukien 49 kappaletta.

Toimitusjohtaja Sutelan mukaan kaikki uudet omistajat olivat itse aktiivisia asiassa, eikä seura pannut annissa ketään etusijalle. Toimitusjohtaja Sutelan mukaan esimerkiksi Jani Hurme ei ollut taannoisessa puhelinkeskustelussa kovinkaan innostunut osallistumaan antiin, joten näin Hurme jäi pois annin parista.

HC TPS Turku Oy:n suurimpana omistajana pysyi anninkin jälkeen TPS Turku ry, jonka puheenjohtaja on kansanedustaja Petteri Orpo (kok).

TPS Turku ry:n omistusosuus on nyt 37 prosenttia. Sen jälkeen suurimmat omistajat ovat Suomen Varamiespalvelu, Miikka Kiprusoff, TS-Yhtymä sekä Mikko ja Saku Koivu.

Uusien omistajien mahdollisista hallituspaikoista päättää HC TPS Turku Oy:n yhtiökokous, jota ei kuitenkaan ole vielä kutsuttu koolle ylimääräiseen kokoukseen. Yhtiökokouksen ajankohta selvinnee vuoden 2008 alkupuolella. Nykyisessä hallituksessa on jäseniä maksimimäärä eli seitsemän.

Käytännössä esimerkiksi Miikka Kiprusoffin itsensä tulo hallituksen jäseneksi tuskin on järkevää tai logistisista syistä edes mahdollista, mutta saattaa olla, että Kiprusoff haluaa oman, uuden edusmiehensä hallitukseen. Samoin toiminevat Koivut.

Toimitusjohtaja Sutela painotti, että annin jälkeen seurassa voidaan taas keskittyä työntekoon talousasioiden sijasta.

Tavoitteena ollut seuran omistuspohjan laajennus on nyt toteutettu.

Seuran omistajina on jatkossa Sutelan mukaan sopiva sekoitus NHL-pelaajia, liikemaailman osaajia ja eri toimialojen asiantuntijoita.

TS/<br />Saku Koivu
TS/
Saku Koivu
TS/<br />Mikko Koivu
TS/
Mikko Koivu