Urheilu

Jo toinen Heinonen jätti TuTon

TS/Arto Takala<br />TuTon leivissä 21 vuotta työskennellyt Ville Heinonen jätti tehtävänsä seurassa.
TS/Arto Takala
TuTon leivissä 21 vuotta työskennellyt Ville Heinonen jätti tehtävänsä seurassa.

JARI WELLING

Kuohunta jääkiekon turkulaisen Mestis-joukkueen TuTo Hockeyn ympärillä jatkuu. TuTon markkinointipäällikkö Ville Heinonen irtisanoutui keskiviikkona tehtävistään.

Reilu kuukausi aiemmin hänen isänsä, TuTo Hockeyn hallituksen puheenjohtaja Esko Heinonen puolestaan erosi tehtävästään.

Kolmas Heinonen, Eskon veli ja Villen setä, TuTon edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Matti Heinonen kuitenkin jatkaa edelleen tehtävässään, vaikka hänkään ei enää kuulu TuTo Hockeyn hallitukseen.

- Eroni perustana ovat seuran pääomistajan Reijo Paksalin linjanmuutokset seuran toiminnassa, perusteli Ville Heinonen eroaan.

Reijo Paksal ei puolestaan halunnut keskiviikkona kommentoida Ville Heinosen eroa.

- Olen sopinut Ville Heinosen kanssa, etten kommentoi asiaa sen enempää kuin nettisivuiltamme näkyy. Tässä on kyse niin henkilökohtaisesta asiasta, vetosi Paksal.

Ëpävirallisesti Paksal antoi ymmärtää, että Heinosen ero juontuu Heinosen pitkästä sairauslomasta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ville Heinonen itse kiistää tulkinnan.

- Sairastumiseni ei todellakaan ole lähtöni Top kolmeen kuuluvia syitä. Tietysti kun neljä kuukautta on sairauslomalla, siinä ehtii ajatella asiat aika seikkaperäisesti, huomautti Heinonen.

Ville Heinonen sitä vastoin myönsi, että hänen isänsä Esko Heinosen lähtö hallituksen puheenjohtajan paikalta vaikutti ratkaisevasti myös hänen asemaansa.

- On selvä, että kun menestyvän joukkueen takana olevista kolmesta kulmakivestä yksi joutui lähtemään, se vaikutti negatiivisesti minunkin tilanteeseen, pyöritteli Ville Heinonen.

Ville Heinonen kuitenkin painottaa, että hän on edelleen puheväleissä Reijo Paksalin kanssa.

-Keskustelimme keskiviikkona Paksalin kanssa erostani kaksi ja puoli tuntia. Jatkossakin tulemme tervehtimään toisiamme, vaikka näkemyseroja onkin ollut, korosti Ville Heinonen.

Ville Heinonen ehti työskennellä TuTon palveluksessa kaikkiaan 21 vuotta. Seuran markkinointipäällikkö hän oli vuodesta 1998 alkaen.

Turkuhallin markkinointiyhtiön toimitusjohtajan tehtävät kesällä jättänyt Reijo Paksal omistaa TuTo Hockeystä 60 prosenttia. Paksalkin on Heinosten tavoin pitkäaikainen tutolainen, sillä Paksal oli mukana TuTon edustusjoukkueessa jo 1960-70-luvuilla.

Ville Heinosen sairausloman aikana TuTo Hockey palkkasi lokakuussa myyntipäällikökseen Petri Vanteen, jolle paljolti Ville Heinosen työt nyt periytyvät.