Urheilu

Esko Heinonen sai tarpeekseen

TS/<br />Esko Heinonen ei jatka TuTo Hockeyn puheenjohtajana.
TS/
Esko Heinonen ei jatka TuTo Hockeyn puheenjohtajana.

KALLE VIRTAPOHJA

TuTo Hockeyn puheenjohtajana vuodesta 2003 toiminut Esko Heinonen jätti keskiviikkona eroilmoituksensa. Heinosen tiedotteessa todetaan, että "ero perustuu jatkuvaan epäluottamukseen ja erimielisyyteen TuTo Hockey Oy:n pääomistaja Reijo Paksalin kanssa".

- En lähtenyt ovet paukkuen, niin kuin jossakin verkkolehdessä otsikoitiin, Heinonen selvensi lähtöään.

Heinonen toteaa, ettei voi jatkaa tehtävässään osakeyhtiölakiin ja hallituksen puheenjohtajan vastuuseen vedoten. Käytännössä erimielisyydet ovat liittyneet siihen, että seuran pääomistaja Paksal on halunnut uudistaa TuTon toimintaa eri tavalla kuin Heinonen on ajatellut.

- Paksal on ollut siitä saakka meille vihainen, kun jouduimme erottamaan Anatoli Bogdanovin , Heinonen kertoo.

Tieto ei ole kulkenut

Esko Heinonen paheksuu sitä, että Paksal toi kesällä uusia jäseniä hallitukseen neuvottelematta ensin hallituksen puheenjohtajan kanssa. Lisäksi Heinosen mielestä Paksalin olisi pitänyt tuoda säätiöittämissuunnitelmansa ensin TuTon hallitukseen ennen kuin se esiteltiin julkisuudessa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kaksi vuosikymmentä tutolaista hallitustyötä tehnyt Heinonen jatkaa edelleen TuTo Hockey ry:n hallituksessa eli jatkossa hän suuntaa energiansa junioripuolelle.

TuTon markkinointipäällikkö Ville Heinonen on sairaslomalla 18. joulukuuta asti. Hänen jatkonsa seurassa on näissä olosuhteissa epätodennäköistä.

Esko Heinosen veli Matti Heinonen kuuluu myös TuTo Hockeyn hallitukseen. Hän ei ole tehnyt omalta osaltaan ratkaisuja jatkosta.

- Olen pohtinut jatkoani, mutta ratkaisua en ole tehnyt, seuraparlamentin kokouksesta tavoitettu Matti Heinonen sanoi.

Liigaan nousu edelleen tavoitteena

Reijo Paksal oli selvästikin osannut odotella Esko Heinosen eropäätöstä. Seuran hallitusta täydennetään lähiaikoina. Paksal ei nähnyt tarpeellisena kiirehtiä uuden puheenjohtajan valintaa.

- Valitsemme puheenjohtajan seuraavassa kokouksessa, Paksal kommentoi rauhallisesti.

Kolmikko Esko Heinonen, Ville Heinonen ja päävalmentaja Ismo Lehkonen on viime vuosina yhdistetty TuTon suunnitelmiin liiganoususta. Heinosen eroilmoitus ei kuitenkaan lopeta nousuhaaveita.

- SM-liigaprojekti pitää käynnistää heti. Asiasta on keskusteltu jo päävalmentajan kanssa, sanoi Reijo Paksal.

- Haluan saada TuTon toiminnan aiempaa leveämmälle pohjalle, Paksal valaisi omia suunnitelmiaan.

Lehkonen surullisena

Päävalmentaja Ismo Lehkonen odottaa nyt konkreettista näyttöä seurajohdolta.

- Minulla on aivan huikea joukkue käsissäni, monta kentällistä laadukkaita jätkiä. Ja keski-ikä on 21 vuotta, Lehkonen hehkutti.

- Pelaajat odottavat nyt konkreettisia näyttöjä ja suuntaviivoja. Joulukuuhun mennessä pitää tapahtua, Lehkonen huolehti.

Neljättä kauttaan TuToa valmentava Lehkonen otti tiedon Esko Heinosen eropäätöksestä surullisena vastaan.

- Esko on ollut loistava puheenjohtaja. Ollaan tultu huimia harppauksia eteenpäin. Esko ja Ville ovat tehneet suomalaisessa mittakaavassa huikeaa jälkeä. Kaikki alkaa, junnuja myöten, olla salonkikelpoista tavaraa, Lehkonen vakuutti.