Urheilu

SC Raisiolta jäänyttä liigapaikkaa kärkkyy useampikin alueen seura

TS/<br />Marco Casagranden mukaan TPS on kiinnostunut naisten SC Raisiolta vapautuvasta liigapaikasta.
TS/
Marco Casagranden mukaan TPS on kiinnostunut naisten SC Raisiolta vapautuvasta liigapaikasta.

JARI WELLING

Turun alueelta löytyy laajaa kiinnostusta SC Raision paikkaan jalkapallon naisten SM-liigassa. Naisten 1. divisioonassa päättyneellä kaudella pelanneet KaaPo ja Piffen ovat periaatteessa paikasta hyvinkin kiinnostuneita, samoin kuin 2. divisioonassa päättyneellä kaudella pelanneet TuWe, Pyrkivä ja myös alueen suurseura TPS.

Jos SC Raisio luovuttaisi paikkansa jonkun toisen Turun alueen seuran hyväksi, Palloliiton päättävät elimet hyväksyisivät todennäköisesti sellaisen liigapaikan siirron. Jos SC Raisio taas luopuu paikastaan suoraan, paikka menisi mitä ilmeisimmin automaattisesti pietarsaarelaiselle FC Unitedille.

Alueen seuroista miesten puolella liigatoimintaa jo pyörittävillä TPS:lla ja Interillä olisi ehkä parhaimmat taloudelliset resurssit naistenkin liigajoukkueeseen satsaamiseen. Interiä asia ei suoranaisesti kiinnosta, mutta TPS on asian suhteen kaikkea muuta kuin välinpitämätön.

Håkans keskittyy maskuliineihin

- Olemme keskittyneet maskuliinipuoleen, vaikka tytöt ihan kivoja ovatkin. Paineita naisjalkapallon aloittamiselle tosin on ollut, mutta haluamme edelleen pysyä todellakin vain omassa lestissämme. Silloin kun Pyrkivä luopui pääsarjapaikastaan meihin oltiin jo yhteydessä. Mutta niin on oltu aikoinaan koripallon ja käsipallonkin suunnalta, kommentoi tilannetta omaan värikkääseen tapaansa Interin puheenjohtaja Stefan Håkans .

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

TPS:n kehitysjohtaja Marco Casagrande puolestaan tunnusti suoraan, että TPS aikoo olla asiassa aktiivinen.

- Olemme kiinnostuneet naisten liigapaikasta ja keskustelujakin on jo käyty. Tämä on kuitenkin niin tuore asia, että emme ole ehtineet käydä asiaa tarkkaan vielä läpi. Kaiken lisäksi toimitusjohtajamme Petri Jakonen on parhaillaan lomamatkalla, joten mitään konkreettista asian suhteen en pysty nyt kertomaan, totesi Casagrande.

- Joka tapauksessa jo viime vuonna teimme periaatteellisen päätöksen sen puolesta, että haluamme olla mukana kehittämässä myös naisjalkapalloa, jatkoi Casagrande.

Casagranden mukaan taloudelliset syyt eivät ainakaan hanketta TPS:n osalta kaataisi.

- Tuskin naisten liigajoukkueen pyörittäminen sen kalliimpaa on kuin esimerkiksi miesten 2. divisioonan joukkueen, laskeskeli Casagrande.

KaaPolla naisjunioreita paljon

KaaPon puheenjohtajan Olli Tuomisen mukaan Turun seudulta pitää olla naisten liigassa joukkue jatkossakin.

- KaaPossa emme ole tätä asiaa ehtineet vielä paljon miettiä, mutta periaatteellisella tasolla olemme ilman muuta paikasta kiinnostuneita, huomautti Tuominen.

- Ainakin olosuhteet olisivat Kaarinassa liigaan riittävät, vaikka valoja meillä ei olekaan. En usko, että tämä olisi meidän kannalta muutenkaan mitenkään epärealistinen hanke, painotti Tuominen.

- Naisjoukkueemme budjettia täytyisi tietysti jonkin verran nostaa, mutta junioripuolella olemme jo sen verran vahvoja, että tietty jatkuvuus ja omavaraisuus olisi olemassa, mietti Tuominen.

KaaPon tavoin naisten 1. divisioonassa päättyneellä kaudella pelanneen Piffenin jalkapallojaoston puheenjohtaja Erik Sumelius ei myöskään tyrmännyt seuransa periaatteellista kiinnostusta liigapaikkaan missään nimessä.

- Ensimmäiseksi pitäisi tietysti selvittää kustannuspuolta, mutta kesällä jo vähän olemme tätäkin puolta miettineet, kun vähän näytti jossain vaiheessa siltä, että joukkueemme olisi voinut nousta itsekin suoraan liigaan, Sumelius sanoi.

Weikotkin on kisassa mukana

Naisten jalkapalloon viime vuosina panostanut Turun Weikot on jalkapallojaoston puheenjohtajansa Ari Jalosen mukaan myös vahvasti kuulolla liigapaikkaa jaettaessa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Kaikki seurat ovat varmaan vähän nyt tämän asian parissa antennit pystyssä. Päätöksiä emme asian suhteen ole tehneet, mutta periaatteellista kiinnostusta on. Olemme kisassa siis mukana, painotti Jalonen.

- Kaikkien etu kuitenkin on, että liigapaikka pystyttäisiin pitämään Turun seudulla, huomautti Jalonen.

Pyrkivän jalkapallopuolen lajipäällikkö Antti Nummelin ilmoittautui myös mukaan liigapaikan tavoittelijoiden joukkoon.

- Tavoittelemme paikkaa totta kai, jos se on mahdollista saada. Virallisia päätöksiä tosin asiasta ei ole tehty, mutta yleinen mielipide on seurassamme selvä, korosti Nummelin.

- Kustannuspuolihan tässä ei ole muuten esteenä, kuin ehkä siinä tapauksessa, jos SC Raisiolla on hoitamattomia velkoja, jotka pitäisi ottaa liigapaikan lisäksi vastuulle, arvioi Nummelin, jonka oma seura on vanhoista naisjalkapallon talousrasitteistaan selviytynyt jo kuiville.

Nummelinin mukaan SC Raision entisiä pelaajia uuteen liigaseuraan olisi kuitenkin helpohko saada, sillä useammalla pelaajalla ei kuitenkaan ole mahdollista lähteä pelipaikan perässä Turun seudulta muille paikkakunnille.