Interin uusi sisarseura FC Sinimustat perii naantalilaisten paikan kakkosessa

TS/Riitta Salmi<br />VG-62:ta valmentanut Jami Wallenius on myös Interin uuden sisarseuran FC Sinimustien päävalmentaja.
TS/Riitta Salmi
VG-62:ta valmentanut Jami Wallenius on myös Interin uuden sisarseuran FC Sinimustien päävalmentaja.

JARI WELLING

Turun Interin 11 vuotta kestänyt yhteistyö naantalilaisen VG-62:n jalkapallojaoston kanssa päättyy ja Interille on perustettu uusi sisarseura FC Sinimustat.

Palloliiton liittohallitus hyväksyi tiistai-iltana Sinimustien perivän VG-62:n sarjapaikan jalkapallon 2. divisioonassa. VG-62 puolestaan jatkaa 3. divisioonassa seuran kakkosjoukkueen paikalla.

Käytännössä Interin ja VG-62:n yhteistyö loppui pitkälti siksi, että VG-62 halusi nostaa naantalilaista profiiliaan. Viime vuosina VG-62:n joukkueessa 1. ja 2. divisioonissa ei ole juurikaan pelannut aitoja naantalilaisia, vaan seura on ollut pelkkä Interin farmiseura, jonka pelaajat ovat käytännössä olleet kaikkialta muualta kuin Naantalista.

- Haluamme palata naantalilaisille juurillemme, vahvisti emoseura VG-62:n puheenjohtaja Timo Kultanen.

  Interin motiivi perustaa uusi seura on puolestaan se, että näin Inter takaa lupaaville junioripelaajilleen jatkossakin peliaikaa mahdollisimman korkealla miesten sarjatasolla.

FC Sinimustien tarkoituksena onkin toimia VG-62:n tavoin lupaaville pelaajille ponnahduslautana Interin edustusjoukkueeseen. FC Sinimustat kuitenkin harjoittelee täysin itseänäisesti.

Håkans myös Sinimustien pj.

FC Sinimustien valmentaja on Jami Wallenius , joka toimi jo farmiseura VG-62:n vetäjänä.

FC Sinimustienkin puheenjohtaja on edelleen Interin puheenjohtajana jatkava Stefan Håkans , joka panostanee FC Sinimustiin taloudellisesti suurin piirtein saman verran kuin tähän asti VG-62:een.

- Taloudellisesti FC Sinimustien pyörittäminen ei ole sen raskaampaa kuin oli VG-62:n farmisopimus, arvioi uutisen vahvistanut puheenjohtaja Håkans.

Juridisesti FC Sinimustat on kuitenkin täysin Interistä erillinen seura, mutta farmisopimuspykälien vuoksi pelaajasiirrot seurojen välillä toimivat samoin kuin aikaisemmin Interin ja VG:62:n välillä.

Päättyneellä kaudella VG-62:ssa 2. divisioonaa pelanneet pelaajat siirtyvät sopimustensa jatkuessa FC Sinimustien käyttöön.

Turkuun rekisteröidyn FC Sinimustien pelipaikka tullee olemaan Urheilupuiston yläkenttä, jos se vain kaupungille järjestelynä sopii.

Interin farmiseurana VG-62 oli päättyneellä kaudella 2. divisioonan B-lohkossa sijalla kymmenen.

VG-62:n kakkosjoukkue puolestaan sijoittui 3. divisioonassa omassa lohkossaan kuudenneksi. Lohkosta sarjaporrasta ylemmäksi nousi ÅIFK.

Näin 2. divisioonan B-lohkossa Turun alueelta ensi kaudella pelaa KaaPo, FC Sinimustat ja ÅIFK, kun Maskun Palloseura putosi kolmoseen.

Parhaimmillaan VG-62 pelasi Interin farmiseurana 1. divisioonassa neljä kautta vuosina 2002-2005. Muuten farmiseura VG-62 on pelannut koko Inter-yhteistyösopimuksen ajan 2. divisioonassa.

Henri Lehtoselle jatkosopimus

Interin kapteeni Henri Lehtonen on puolestaan tehnyt vuoden jatkosopimuksen seuransa kanssa. 27-vuotias Lehtonen on pelannut Interin edustusjoukkueessa jo kaudesta 2000 alkaen.

Interin entisistä pelaajista Magnus Bahne ja Ari Nyman olivat muuten perustajajäseniä FC Sinimustissa. Kumpaakaan ei sentään valittu seuran hallitukseen.