Urheilu

Interin uusi sisarseura FC Sinimustat perii naantalilaisten paikan kakkosessa

TS/Riitta Salmi<br />VG-62:ta valmentanut Jami Wallenius on myös Interin uuden sisarseuran FC Sinimustien päävalmentaja.
TS/Riitta Salmi
VG-62:ta valmentanut Jami Wallenius on myös Interin uuden sisarseuran FC Sinimustien päävalmentaja.

JARI WELLING

Turun Interin 11 vuotta kestänyt yhteistyö naantalilaisen VG-62:n jalkapallojaoston kanssa päättyy ja Interille on perustettu uusi sisarseura FC Sinimustat.

Palloliiton liittohallitus hyväksyi tiistai-iltana Sinimustien perivän VG-62:n sarjapaikan jalkapallon 2. divisioonassa. VG-62 puolestaan jatkaa 3. divisioonassa seuran kakkosjoukkueen paikalla.

Käytännössä Interin ja VG-62:n yhteistyö loppui pitkälti siksi, että VG-62 halusi nostaa naantalilaista profiiliaan. Viime vuosina VG-62:n joukkueessa 1. ja 2. divisioonissa ei ole juurikaan pelannut aitoja naantalilaisia, vaan seura on ollut pelkkä Interin farmiseura, jonka pelaajat ovat käytännössä olleet kaikkialta muualta kuin Naantalista.

- Haluamme palata naantalilaisille juurillemme, vahvisti emoseura VG-62:n puheenjohtaja Timo Kultanen.

  Interin motiivi perustaa uusi seura on puolestaan se, että näin Inter takaa lupaaville junioripelaajilleen jatkossakin peliaikaa mahdollisimman korkealla miesten sarjatasolla.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

FC Sinimustien tarkoituksena onkin toimia VG-62:n tavoin lupaaville pelaajille ponnahduslautana Interin edustusjoukkueeseen. FC Sinimustat kuitenkin harjoittelee täysin itseänäisesti.

Håkans myös Sinimustien pj.

FC Sinimustien valmentaja on Jami Wallenius , joka toimi jo farmiseura VG-62:n vetäjänä.

FC Sinimustienkin puheenjohtaja on edelleen Interin puheenjohtajana jatkava Stefan Håkans , joka panostanee FC Sinimustiin taloudellisesti suurin piirtein saman verran kuin tähän asti VG-62:een.

- Taloudellisesti FC Sinimustien pyörittäminen ei ole sen raskaampaa kuin oli VG-62:n farmisopimus, arvioi uutisen vahvistanut puheenjohtaja Håkans.

Juridisesti FC Sinimustat on kuitenkin täysin Interistä erillinen seura, mutta farmisopimuspykälien vuoksi pelaajasiirrot seurojen välillä toimivat samoin kuin aikaisemmin Interin ja VG:62:n välillä.

Päättyneellä kaudella VG-62:ssa 2. divisioonaa pelanneet pelaajat siirtyvät sopimustensa jatkuessa FC Sinimustien käyttöön.

Turkuun rekisteröidyn FC Sinimustien pelipaikka tullee olemaan Urheilupuiston yläkenttä, jos se vain kaupungille järjestelynä sopii.

Interin farmiseurana VG-62 oli päättyneellä kaudella 2. divisioonan B-lohkossa sijalla kymmenen.

VG-62:n kakkosjoukkue puolestaan sijoittui 3. divisioonassa omassa lohkossaan kuudenneksi. Lohkosta sarjaporrasta ylemmäksi nousi ÅIFK.

Näin 2. divisioonan B-lohkossa Turun alueelta ensi kaudella pelaa KaaPo, FC Sinimustat ja ÅIFK, kun Maskun Palloseura putosi kolmoseen.

Parhaimmillaan VG-62 pelasi Interin farmiseurana 1. divisioonassa neljä kautta vuosina 2002-2005. Muuten farmiseura VG-62 on pelannut koko Inter-yhteistyösopimuksen ajan 2. divisioonassa.

Henri Lehtoselle jatkosopimus

Interin kapteeni Henri Lehtonen on puolestaan tehnyt vuoden jatkosopimuksen seuransa kanssa. 27-vuotias Lehtonen on pelannut Interin edustusjoukkueessa jo kaudesta 2000 alkaen.

Interin entisistä pelaajista Magnus Bahne ja Ari Nyman olivat muuten perustajajäseniä FC Sinimustissa. Kumpaakaan ei sentään valittu seuran hallitukseen.