Hurrikaani hävisi
viisieräisen
taisteluottelun

VALTTERI ARRA

Lentopallon liigahistorian ensimmäisessä ottelussa Hurrikaani-Loimaa oli lähellä ottaa voiton vieraastaan Vaasan Kiistosta. Lupaavasti alkanut ottelu kääntyi lopulta Kiistolle erin 3-2 (22-25, 22-25, 25-20, 25-19, 15-12)

Runsaslukuisen kotiyleisön edessä ensimmäistä kertaa liigassa esiintynyt Hurrikaani oli viemässä ottelua suoraan kolmessa erässä, mutta kolmannen erän lopussa Kiisto sai pelijuonesta kiinni ja käänsi väkisin ottelun itselleen.

Osittain ottelun kääntymistä vieraille voidaan selittää Hurrikaanien kapealla materiaalilla, joka johtuu muutamista harmittavista avauskuusikon pelaajien loukkaantumisista.

Isännät joutuivat kuormittamaan rajusti läpi ottelun samoja ratkaisupelaajia ja se kostautui lopussa. Laajemmalla rintamalla hyökännyt vaasalaisjoukkue jaksoi loppuun asti uskoa mahdollisuuksiinsa ja nousi todellisesta sillasta voittoon.

Hurrikaani menetti otteen kalkkiviivoilla

Kaksi ja puoli erää peli kulki Hurrikaanien muutaman pisteen johdossa, mutta kun kolmannessa erässä olisi tarvinnut ratkaista ottelu, loppuivat kotijoukkueen pelaajilta sekä fyysisesti että henkisesti paukut.

Aina 20-14-johtotilanteeseen asti kaikki näytti hyvälle, mutta tämän jälkeen Kiiston passari Lauri Somppi syötti peräjälkeen pisteitä vierailijoille. Syötöt eivät periaatteessa olleet vaikeita, mutta Hurrikaanin hyökkäys ei vain yksinkertaisesti saanut tapettua ratkaisuhetkillä palloja vastustajan puolelle.

Kolmannen erän upea nousu ja voitto siivitti Kiiston nousuun, jota Hurrikaani ei missään vaiheessa saanut katkaistua. Neljännessä ja viidennessä erässä vieraat kulkivat koko ajan muutaman pisteen edellä, eikä kotijoukkue saanut eroa kurottua umpeen millään.

Yleisö hyvin mukana ottelussa

Silmiinpistävää oli vieraiden todellinen taistelu jokaisesta pallosta. Useaan otteeseen Kiiston pelaajat pelastivat pallon parketin pinnasta takaisin peliin.

Kiiston parhaana palkittu Jarmo Viljamaa oli tyytyväinen joukkueensa taisteluun.

- Joukkue teki alussa liikaa syöttövirheitä, mutta pelin kuluessa syöttökin alkoi kulkea paremmin, Viljamaa totesi.

Kotijoukkueen Taneli Nieminen oli taasen pettynyt esitykseen.

- Ottelu oli voitettavissa, mutta ratkaisuhetkillä meillä ei ollut vastuunkantajia, Nieminen harmitteli.

Erityiskiitoksen loimaalaiselle yleisölle ja ottelun järjestäjille antoi Kiisto-valmentaja Ruslan Zhbankov . Hänen mukaansa ottelutapahtuma oli kerrassaan mahtava.

Hurrikaani jatkaa kotiotteluiden sarjaa ensi lauantaina kun Pielaveden Sampo saapuu kylään Loimaalle.