Tappara piti HPK:n kurissa

Tappara-HPK 3-2

Tappara otti ohjat heti alussa jääkiekon SM-liigan ottelussa HPK:ta vastaan. Turvallinen 3-0-johto kuitenkin hupeni vain maalin voitoksi, kun hyökkäyspeli lopahti.

Vastaavasti HPK sai kavennuksista lisää virtaa, ja loppuminuutit mentiin jännittävästi päästä päähän. Tapparan hyvä viikko kuitenkin jatkui ja pisteet jäivät Tampereelle.

- Jälleen kävi niin, että vauhdikkaan alun ja tuloksellisesti hyvien numeroiden jälkeen hyökkäyspeli petti. Näin on käynyt johtoasemassa ennenkin, ja siihen pitää jatkossa paneutua, Tapparan valmentaja Rauli Urama pohti vaikeaksi menneen lopun jälkeen.

- Onneksi maalivahti Mika Lehto piti meitä toisessa ja kolmannessa erässä pystyssä vaikeina aikoina. Hän pelasi mainion ottelun.

Kotijoukkue joutui tekemään ketjumuutoksia, kun Niko Nieminen sai jonkinlaisen hengenahdistuskohtauksen ja kakkos- ja kolmosketjukin koki muutoksia.

HPK oli alkuun vaikeuksissa avoimen puolustuspelinsä kanssa, mutta ote tiivistyi lopussa ja piste oli jopa lähellä. Ylivoima oli vähän vaisua, joskin 3-2 tuli sentään kahden miehen ylivoimalla. Siihen sai syöttöpisteen joukkueen kultakypärä Kai Nurminen .