Yhä nuorempi Loimu haastaa jälleen lentopalloliigan suosikit

TS/TS/Elina Relander<br />Ossi Rumpunen (vas.), Eemi Tervaportti, Henri Haaraniemi ja Henri Rajala edustavat Raision Loimun nuorta voimaa.
TS/TS/Elina Relander
Ossi Rumpunen (vas.), Eemi Tervaportti, Henri Haaraniemi ja Henri Rajala edustavat Raision Loimun nuorta voimaa.

TIMO KUJANPÄÄ

Vähän sitä jo Loimun pelaajat itsekin naureskelevat: joukkueessa pyörii lähes 20-vuotiaita vanhuksia...

Uusi sarjakausi alkaa, ja Raision Loimu lähtee lentopalloliigaan vielä nuoremmalla ryhmällä kuin vuosi sitten. Nyt ryhmän keski-ikä ylittää hädin tuskin 20 vuoden rajan.

Päävalmentaja Ruben Wolochin luottaa silti joukkoonsa.

- Joukkue on tehnyt valtavasti töitä, joten odotan siltä hyvää peliä. Nuorella joukkueella voi peli toki joskus olla vuoristorataa, mutta minä luotan poikiin. Kaikki 12 pelaajaa voivat omalla tavallaan auttaa joukkuetta menestymään, Wolochin uskoo.

Loimun 20,3 vuoden keski-ikä on laskettu 11 pelaajasta. Se 12:s on ryhmään viimeksi liittynyt Juha Huhta , joka muistetaan parin kauden takaa Loimun passarina. Huhtaa ei kuitenkaan kaavailla vahvistamaan nuorta passariosastoa, vaan 30-vuotiaasta konkarista ollaan kouluttamassa joukkueelle keskitorjujaa.

- Huhdan kautta saamme joukkueeseen kokemusta ja johtajuutta. Häntä tarvitaan, sillä torjunta on tällä hetkellä meidän heikko kohtamme, päävalmentaja Wolochin tunnustaa.

Avauksen paineet Piivolleyn niskassa

Loimu aloittaa SM-liigan Urheilukanavan televisioinnin takia jo tänään Kerttulassa.

Avaus kiinnostaa lentopallokansaa varmasti, sillä vastaan asettuu viime kevään pronssijoukkue Salon Piivolley.

- Piivolley on varmasti ennakkosuosikki, mutta myös paineet ovat heidän puolellaan. Me emme päästä Piitä helpolla, Wolochin lupaa.

Loimun avauksessa passarina todennäköisesti aloittaa 18-vuotias Eemi Tervaportti . Yleispelaajien tonteilla häärivät joukkueen kapteeni Tomi Rumpunen ja Venezuelan ilopilleri Enderwin Herrera . Keskipelaajina ovat Kimmo Kutinlahti ja Henri Haaraniemi , hakkurina Ismel Ramos ja liberon tontilla Tommi Roininen , joka saa nyt keskittyä rauhassa mielirooliinsa.

Vanhoja tuttuja joukkueessa ovat passari Kaius Peltonen ja yleispelaaja Markku Nieminen . Uusina ryhmään ovat liittyneet passari Tervaportin lisäksi keskimies Haaraniemi sekä yleispelaaja Henri Rajala ja Ossi Rumpunen , jolle ovat tuttuja sekä yleispelaajan että hakkurin tontit.

Tuttuja naamoja maajoukkueesta

Kolmatta liigakauttaan aloitteleva kapteeni Tomi Rumpunen ei ole hätkähtänyt runsasta vaihtuvuutta ympärillä.

- Tässä on kuitenkin kavereita, jotka ovat tuttuja toisilleen nuorten maajoukkueesta, Rumpunen viittaa Haaraniemeen ja Rajalaan.

Rajala, 19, voitti muutama kausi sitten Loimussa B-nuorten SM-kultaa ja haki viime kaudella liigakokemusta Keski-Savon Paterista. Rajala kuuluu myös miesten maajoukkuerinkiin, vaikka onkin päässyt Mauro Berruton porukoissa toistaiseksi haistelemaan vain leirien ilmapiiriä.

Kapteeni Rumpunen on havainnut myös valmennuskulttuurin muutoksen, kun venäläinen Ruslan Zhbankov vaihtui argentiinalaiseen Wolochiniin.

- Ruben pitää kaikki ohjat käsissään. Nuorelle joukkueelle on hyvä, että valmentaja eläytyy ja elää pelissä mukana, Rumpunen kuvailee.

Voimaharjoittelu meni uusiksi

- Ruslanin aikana teimme voimaharjoituksia pitkälti kehon painolla ja hyppyjen kautta. Nyt olemme hankkineet voimaa isoilla painoilla., Rumpunen kuvailee.

Nuorten maajoukkueen vakiokalustoon kuulunut Rumpunen löytää omasta pelistään vielä paljon petrattavaa.

- Oma vastaanotto on ollut jo vuosia kehittämisen kohde. Se alkaa olla jo kunnossa, mutta nyt pitäisi saada aloitussyöttö kuntoon, Rumpunen sanoo.

Viime kaudella Rumpunen suoritti varusmiespalveluksensa Lahden Urheilukoulussa. Nyt toisen polven lentopalloilija opiskelee Turun ammattikorkeassa tuotantotaloutta.

- Aika rankkaa on välillä, kun ensin on hoidettava koulu ja sitten harjoitukset. Armeija-aika oli jopa helpompaa sikäli, että saimme usein treenata joukkueen kanssa keskiviikosta sunnuntaihin, Rumpunen kertaa.

Nyt Loimun ryhmästä armeijan harmaissa ovat Henri Rajala ja Markku Nieminen.

Loimu ei lukeudu SM-liigan kirkkaimpiin suosikkeihin. Viime kauden neljän kärkeä Santasportia, Sampoa, Piivolleyta ja Isku-Volleyta voi nytkin huoleta veikata ensi kevään menestyjiksi.

Sekaan on tunkemassa myös viime kauden alisuorittaja Kempeleen Lentopallo, jonka tulivoima on kasvanut huimasti viime kaudesta.

Tavoitteena pudotuspelit

- Ensimmäinen tavoitteemme on selviytyä pudotuspeleihin, Wolochin listaa.

- Sen jälkeen voi tapahtua mitä tahansa.

Raision Loimu ja Salon Piivolley kohtaavat tv-ottelussa Kerttulan liikuntahallissa tänään klo 18.30.

Loimun seuraava kotiottelu on lauantaina klo 17 Valkeakosken Isku-Veikkoja vastaan.