TPS:lle tarjolla yllättäjän rooli

Lehtikuva<br />TPS-luotsi Ray Backman jännittää sunnuntain liiga-avausta.
Lehtikuva
TPS-luotsi Ray Backman jännittää sunnuntain liiga-avausta.

JOUNI KONTIO

Liigavalmentajat olivat salibandykauden avausinfossa lähes liikuttavan yksimielisiä siitä, että hallitseva Suomen mestari, helsinkiläinen SSV, pyyhkii lattiaa muilla ja vie pytyn.

Myös Eurooppa Cupin ja Suomen Cupin mestaruuksiin tähtäävä joukkue on viime vuodesta vain vahvistunut, kun Tero Tiitu (Oilers), maalivahti Toni Lötjönen (HIFK) ja Jarkko Lappalainen (Jönköping, Ruotsi) liittyivät jo ennestään nimivahvaan ryhmään. Mestarivalmentaja Mika Ahonen ei välitä ennakko-odotuksista.

- Paineet pitää kestää, kun kerran tähän leikkiin ryhtyy.

Tähtipelaajien motivaatiota pidetään yllä kilpailulla.

- Junioripuolelta löytyy rosteriin tarvittaessa vielä lisää leveyttä, Ahonen lupaa.

Himmeimpiä mitaleilta liigavalmentajat olivat valmiita ripustamaan viime kaudella puolivälierissä tippuneiden, Joensuun Josban ja hopeajoukkue Classicin kaulaan. Joensuulaisten osakkeet nousivat merkittävästi, kun maajoukkuetason miehet Esa Jussila ja Tatu Väänänen palasivat Sveitsistä. Jussilalle hopea oli häpeä.

- Kultaa haetaan, himmeimpiä mitaleja joukkueella on jo.

Backmanilla perhosia vatsassa

Liiga-TPS:n sunnuntaisella avausvastustajalla Tampereen Classicilla pitää kiirettä. Joukkue selvitti jo alkusyksystä karsintojen kautta tiensä Eurooppa Cupiin. Kun tavoitteena on myös mestaruus ja kotimaan cup-kannu, tulee kaudesta pitkä ja raskas.

- Heti avausvastustajamme TPS on haastava. TPS:n menestys ei olisi yllätys. Joukkue on, tarkasteltuna viime kausien nousijajoukkueita, yksi parhaista. Tampereellahan saimme Tepsiltä jo pataan, tamperelaisluotsi Pasi Peltola kehuu.

Sarjan keskikastiin liigavalmentajat sijoittavat Tapanilan Erän, Hämeenlinnan Trackersin, Seinäjoen Peliveljet, Espoon Oilersin ja yllättäjän TPS:n.

- Kyllä tavoitteemme on vahvasti pudotuspeleissä, vahvistaa TPS-valmentaja Ray Backman .

Samalla hän myöntää auliisti, että ensimmäinen liigaottelu jännittää.

- Kyllä tässä vähän perhosia on vatsassa.

Kauteen lähtöä helpottaa tieto siitä, että valmistautuminen on mennyt lähes suunnitellusti ja harjoitusotteluista on tullut voittoja.

- Joukkue kävi läpi syyskuun alussa kahden viikon flunssa-aallon, mutta muuten olemme aikataulussa. Valmistautuminen huipentuu tämän viikon erikoistilanneharjoitteluun, Backman kertoo.

TPS voittaja siirtomarkkinoilla

TPS oli yksi Salibandyliigan voittajista siirtomarkkinoilla. Nyt Turussa nähdään kohuttu ex-HIFK-ketju, kun Kari Koskelainen (Zhur, Sveitsi) ja Markus Olkkonen (HIFK) liittyivät Riku Kekkosen seuraan. NST:stä saapui lisäksi pistenikkari Janne Louhelainen .

- Kyllä ykkösviisikkomme näyttää aika valmiilta, Backman toteaa.

- Emme me tulemaan kuitenkaan pelkän ykkösviisikon varassa tällä kaudella, muistuttaa liigan nuori kapteeni, TPS-puolustaja Mikael Lax (19).

Jo junioreissa ja nuorten maajoukkueessa nauhaa kantanut urheilija uskoo omiinsa.

- Kunhan turha alkujännitys karisee, pärjäämme varmasti liigaympyröissä, Lax uskoo.