Koivuniemi avasi uuden
keilakauden komeasti

Keilaaja Mika Koivuniemi sai unelma-alun toivomalleen unelmakaudelle. Koivuniemi voitti PBA-kiertueen avausturnauksen sunnuntaina Tokiossa. Loppuottelussa Koivuniemi kukisti Mike Wolfen sarjoin 200-178.

Koivuniemen tavoitteena on pelata uran paras kausi ja voittaa vuoden aikana kolme turnausta. Paremmin ei tavoitteen tavoittelu olisi voinut alkaa.

- Viela tarvitaan ne pari voittoa, että pääsen tavoitteeseen. Ja toivotaan, että ainakin yksi olisi major, Koivuniemi huoahti.

Voitto oli Koivuniemelle uran kahdeksas PBA-kiertueella ja ensimmäinen Japanin avoimessa kilpailussa. Tätä ennen Koivuniemen paras sijoitus Tokiossa tuli kolme vuotta sitten, jolloin hän oli viides. Vuosi sitten hän sijoittui 17:nneksi.

Välierässä Koivuniemi löi Masao Ueharan 235-201 ja puolivälierässä Isao Yamamoton 217-205.

- Tv-show't ovat minulla menneet yleensä tosi hyvin, kuten myös tänään. Tosin myös onni oli tällä kertaa minun puolella, mutta ei se vähennä voiton arvoa, Koivuniemi iloitsi.

Voitto nosti Koivuniemen automaattisesti myös ammattilaisten maailmanlistan kärkeen, koska kausi alkoi Tokiossa. PBA-kiertueen seuraava turnaus on kuukauden kuluttua Wisconsinissa.

Japanista Koivuniemi jatkaa Singaporeen, jossa keilataan kaupunkivaltion avoimesta mestaruudesta. Singaporen turnaus ei kuulua PBA-kiertueeseen.