Armoton taistelu Oulussa

AC Oulu - VPS 3-3

Oulun Castrenilla käytiin armoton taistelu AC Oulun ja Vaasan Palloseuran ottaessa tiukasti yhteen. Kotijoukkue johti 2-0 ja 3-2, mutta molemmille kerroilla vieraat kiskoivat eron kiinni, loppunumerot 3-3 tekivät illalle oikeutta, mutta tyydyttivät enemmän vieraita.

- Meidän piti pelata omaa peliä ja saada positiivinen alku iltaan. Ei mennyt alkuun suunnitelmien mukaan, mutta 2-1 kavennuksen jälkeen saatiin peli rullaamaan ja mentiin tauolle luottavaisin mielin, tuumi vaasalaisten valmentaja Janne Lindberg.

VPS sai toiselle jaksolle kaipaamansa alun Tomas Nygårdin pommitettua rangaistusalueen rajalta vasempaan yläkulmaan.

- Ajoimme kaksi kertaa AC Oulun kiinni. Tämä oli taisteluottelu, jossa kumpikaan ei antanut periksi, sanoi Nygård, joka kävi kovia ilmataisteluja oululaistoppareita vastaan.

Huomion arvoista on, että AC Oulun molemmat topparit Janne Hietanen ja Ilja Fomitsev tekivät hekin maalin mieheen.

Kotijoukkueen valmentaja Harri Kampman murehti voiton karkaamista, mutta piti iltaa hyvänä.

- Jännittävä peli-ilta. Vähän vanhaa liturgiaa taas: pelataan, taistellaan ja luu jää käteen. Kaikki omiin tulleet maalit tulivat pikku "misseistä", sanoi Kampman, mutta ei halunnut syyttää omiaan mistään.

Illan parhaat pelaajat olivat isännistä topparit Hietanen ja Fomitsev sekä illasta toiseen kaikki likoon pistävä Tarmo Koivuranta . Vieraiden parhaat olivat Jani Uotinen , Nygård sekä Markus Paija.