Urheilu

Kolu tuo vauhtia
TPS-hyökkäykseen

TS/Jane Iltanen<br />TPS:n riveihin Yhdysvalloista palannut Max Kolu näytti TPS:n toimitusjohtajalle Seppo Sutelalle ja Aura Golfin toiminnanjohtajalle Jorma Laxåbackalle, kuinka lyönti lähtee.
TS/Jane Iltanen
TPS:n riveihin Yhdysvalloista palannut Max Kolu näytti TPS:n toimitusjohtajalle Seppo Sutelalle ja Aura Golfin toiminnanjohtajalle Jorma Laxåbackalle, kuinka lyönti lähtee.

KALLE VIRTAPOHJA

Turun Palloseura esitteli yhteistyökumppaneilleen uusia pelaajiaan Ruissalossa järjestetyssä perinteisessä TPS-golftapahtumassa.

Päärooliin nousi Yhdysvalloista kotimaisemiin Turkuun palannut Max Kolu , 24, joka kuului TPS-kisan voittajajoukkueeseen yhdessä Markku Kytösen , Jorma Laxåbackan ja Tapio Tuusan kanssa.

Kolu pelasi neljä vuotta Clarksonin yliopistojoukkueessa.

Viime kaudella hänelle myönnettiin valmentajien tunnustuspalkinto hyvän joukkuehengen ylläpitämisestä.

Lähinnä laitahyökkääjänä viihtyvä Kolu oli joukkueensa nopein luistelija, joten hän sopii hyvin päävalmentaja Hannu Virran pelifilosofiaan.

Viime kaudella Kolu teki Clarksonin yliopistojoukkueessa kahdeksan maalia ja sai 15 syöttöpistettä.

- Täällä juostaan paljon enemmän kuin Yhdysvalloissa. Siellä taas voimaharjoittelu on isommassa roolissa, 120 opintoviikon kaupallisen yliopistotutkinnon suorittanut Kolu vertaili.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Ensi viikolla aloitamme jääharjoittelun Paimiossa, Kolu kertoi.

Kolu on alkujaan TPS:n omia kasvatteja. Hän on samaa vuosikertaa 1983 kuin esimerkiksi Ruissalossa golfaamassa ollut Matti Aho.

Tomas Sinisalon draivi kohdallaan

Toinen uusi TPS-pelaaja, joka nousi golfkisassa esiin, oli Tomas Sinisalo . Hän löi Aura Golfin kakkosväylällä pisimmän draivin: 275 metriä.

Sinisalo jäi kaudella 2005-2006 SaiPassa pienempään rooliin kuin oli toivonut, ja mitä hänelle oli luvattu. Sittemmin hän on vaihtanut seuraa usein. Päättyneellä kaudella hän kurvaili Bluesissa, KalPassa ja

Mestiksen Salamissa ennen kuin siirtyi Malmön riveihin. Elitserienistä pudonneessa joukkueessa Sinisalo ehti pelata 20 ottelua. Siirto TPS-paitaan antaa Sinisalolle nyt uuden mahdollisuuden urallaan.

- Tomaksella on nopeat jalat ja hän on taitava mailasta. Hän on turhaan kärsinyt siitä hankalan pelaajan maineesta, joka Lappeenrannasta annettiin sen jälkeen, kun luvattua isompaa roolia ei löytynytkään, luonnehti NHL:n kykyjenetsijä Ari Vuori.

Sinisalon nimi herättää tietysti uteliaisuutta kiekkoa seuranneiden ihmisten keskuudessa. Kyllä. Kyseessä on 11 kautta NHL:ssä pelanneen Ilkka Sinisalon poika.

TPS:n toimitusjohtaja Seppo Sutelaa työllistää tänään päättyvä suunnattu osakeanti, joten pelaajamarkkinoilla TPS ei ole tällä hetkellä aktiivisesti. Uusien pelaajien on oltava päävalmentaja Hannu Virran pelikäsityksen mukaisesti liikkuvia. Luultavasti seuraavat uutiset pelaajahankinnoista kuullaan vasta syksyllä.

Mahdollista on, että Jason Ulmer pelaisi myös ensi kaudella Turussa, mutta Kent McDonellin peliesityksistä saa nauttia Elitserienin Skellfteå. Kai Nurmisen ja Matti Alatalon kanssa Sutela ei tällä hetkellä neuvottele.

- Joukkueen keski-ikä nuorenee parilla-kolmella vuodella, Sutela arvioi.

Joukkueen pelaajalistassa on muutama A-juniorikin. Tuorein sopimus syntyi 17-vuotiaan Martin Tuomisen kanssa.

- Näillä pojilla on nyt liigasopimus ja he harjoittelevat liigajoukkueen kanssa. Sopimus takaa, että heitä ei voi viedä muihin seuroihin, Sutela valaisi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy