Urheilu

Laine harmitteli
herpaantumista

Lehtikuva<br />Suomen hyökkääjistä Shefki Kuqilla (vas.) on varmaankin enemmän hampaankolossa Serbiaa vastaan kuin Mikael Forsselilla tai Jonatan Johanssonilla (oik.).
Lehtikuva
Suomen hyökkääjistä Shefki Kuqilla (vas.) on varmaankin enemmän hampaankolossa Serbiaa vastaan kuin Mikael Forsselilla tai Jonatan Johanssonilla (oik.).

Emma Laineen ilmeestä näkyi tiistaina pettymys. Laine oli lähellä edetä viime vuoden tapaan tenniksen Ranskan avoimissa toiselle kierrokselle, mutta tällä kertaa se jäi aikomukseksi. Kolumbian Catalina Castano kiri vahvasti aloittaneen suomalaisen rinnalle ja ohi voittaen 2.53 tuntia kestäneen kamppailun 1-6, 7-5, 6-4.

- Etenkin toisen erän loppu harmittaa, se ei ollut vain pelistäni kiinni, Laine kuvasi taputtaen syyksi päätään.

- Johdin erää 3-1 ja 4-2, ja minulla oli geimipallo 5-2:een. En voi kuin syyttää itseäni. Tiedän, miten minun olisi pitänyt pelata, mutta nyt vaan tulee tällaista vuoristorataa välillä, Laine jatkoi.

Laineen pelistrategia toimi alkuun ja myöhemminkin lupaavasti. Castano vaikutti tyystin vastaantulijalta, mutta sitten hän pystyi ratkaisevasti petraamaan.

Laineen vaihteleva pelityyli, johon sisältyi rutkasti yläkierteen turvin korkealle poukkoavia palloja, ei enää purrut lopussa niin hyvin kuin alussa.

- Tiesin, että jos yritän vain lyödä kovaa, niin minulla ei tule olemaan mitään mahdollisuuksia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Me molemmat hermoilimme vähän alussa, mutta sitten sain vaihdeltuani peliäni niin, että sain pelissä hallinnan. Tein paljon töitä jaloillani, Laine selvitti.

Hankaluudet henkisellä puolella

Avauserä kesti vain 33 minuuttia. Toinen peräti tunnin ja 16 minuuttia, kolmas 64 minuuttia.

- En väsynyt ottelun lopussa. Hankaluudet olivat henkisellä puolella. Vaikka olin erää 0-5-tappiolla, pelasin numeroita paremmin ja tiesin pystyväni nousemaan, Laine sanoi.

- Näkyy selkeästi, että pelejä ei ole paljon alla. Itseluottamusta on, mutta ei ihan tarpeeksi. Kentällä minulla toisaalta oli ja on ihan hyvä fiilis, mutta nautin etenkin nelinpelistä tällä hetkellä, Laine ruoti.

Castano ja Laine kohtasivat kolmannen kerran, ja Castano otti toisen voittonsa. Castano pitää tuoreimmalla naisten WTA-listalla sijaa 99 ja Laine sijaa 141.

Laineen urakka Ranskan avoimissa jatkuu nelinpelissä.

Pariisin jälkeen Laine siirtyy Englantiin Birminghamiin, jossa pelataan ruohoalustalla. Sitten on edessä toinen viikko nurmella harjoitusten merkeissä.

- Sitten onkin vuorossa Wimbledon, Laine listasi.