Urheilu

San Antonion vire kestää

EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS<br />Utahin Carlos Boozer (kesk.) ja Andrei Kirilenko yrittävät blokata San Antonion Manu Ginoblin heittoa.
EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS
Utahin Carlos Boozer (kesk.) ja Andrei Kirilenko yrittävät blokata San Antonion Manu Ginoblin heittoa.

Kun mestarisuosikki Dallas romahti jatkosta NBA-koripalloliigan pudotuspeleissä heti ensimmäisellä kierroksella, tilanne länsilohkossa muuttui kuin taikasauvan iskusta.

Kilpailu loppuottelupaikasta on silti saamassa odotetun ratkaisun: konkaripitoinen San Antonio on lännen loppuottelussa jyräämässä nuorekkaan Utahin.

Neljäs loppuottelu päättyi Salt Lakessa San Antonion eduksi 91-79 ja teksasilaiset ovat enää yhden voiton päässä NBA:n loppuottelusta.

Lännen neljännen loppuottelun ratkaisijoita olivat jälleen Spursin ulkomaanavut: argentiinalainen Manu Ginobili heitti 22 pistettä, joista 16 ratkaisevalla neljännellä neljänneksellä.

- Ginobili piti huolen pisteiden teosta, kun tarvitsimme koreja, Spursin päävalmentaja Gregg Popovich kehui.

Neitsytsaarten Tim Duncan heitti 19 pistettä ja poimi yhdeksän levypalloa ja ranskalainen takamies Tony Parker heitti 17 pistettä. Lisäksi argentiinalainen Fabricio Oberto heitti 11 pistettä ja otti 11 levypalloa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Utah ei ennen maanantaita ollut hävinnyt yhtään kotiottelua tämän vuoden pudotuspeleissä. Spursille Utah ei ollut hävinnyt pudotuspeleissä koskaan kotona (9-0).

Ottelun loppuhetket olivat tunnelmaltaan lämpimät.

Utahin valmentaja Jerry Sloan huusi itsensä katsomoon ja saman kohtalon koki pelaajista Derek Fisher.

Ottelun ratkaisuhetkillä San Antonion rivit pysyivät järjestyksessä, kun taas Utah alkoi kompuroida, pallo polttaa hyppysiä ja pelaajat tehdä virheitä. Syyttä Sloan ei murehtinut joukkueensa liiallista innokkuutta.

- Pelaajieni on opittava, että virheitä ja pallonmenetyksiä on syytä välttää tilanteesta riippumatta, eikä vastustajaa pidä päästä heittämään vapaaheittoja.

- Olemme oppimassa asioita. On tärkeää, että pystymme toivottavasti vielä nousemaan ja voittamaan yhden ottelun, Sloan pohti.

Spursin pelaajat pääsivät vapaaheittoviivalle 41 kertaa (30 koria), kun Utah pääsi yrittämään vapaaheittoa 20 kertaa (14 pistettä).

Utahin paras oli Deron Williams 27 pisteellään ja 10 syötöllään.

Spurs on voittanut NBA:n mestaruuden kolme kertaa vuoden 1999 jälkeen.