Urheilu

TPS:n vuoro kurittaa VPS:aa

JARI WELLING

Turkulaisjoukkueiden kannalta on harmi, että Vaasan Palloseura ei vieraile enää eilisen jälkeen Kupittaalla tällä kaudella, jollei sitten vielä Suomen cupissa.

VPS nimittäin hävisi huhtikuun lopulla jalkapalloliigassa Interille 0-5. Eilen puolestaan TPS kuritti VPS:aa 5-1.

Ja kummallakaan kertaa VPS:n tappio ei ole ollut joukkueen päävalmentajan Jari Pyykölän mukaan hänen joukkueensa huonoutta, vaan ennen kaikkea erotuomari Tony Asumaan heikkoutta.

Pyykölän teorian mukaan Asumaa pilasi VPS:n mahdollisuudet Inter-ottelussa pakottamalla VPS:n pelaamaan Interin kakkospaidoissa.

TPS-ottelussa Asumaa sitten antoi Pyykölän mukaan helpon vapaapotkun, josta TPS teki 1-0, joka oli Pyykölän mukaan täysin ratkaisevaa.

Kieltämättä Asumaa oli eilen tuomioissaan epäjohdonmukainen, mutta ei hän herrajumala ottelua ratkaissut.

VPS:n tasoa nimittäin kuvasi parhaiten TPS:n 4-0-maali, jossa Mika Ääritalo sai pallon jalkaansa maalivahti Jukka Lehtovaaralta , tuli läpi kentän ja syötti täysin vapaana olleelle Armand Onelle.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ääritalon suoritus oli ehkä maradonamainen, mutta jos joukkue puolustaa niin kuin VPS siinä tilanteessa, syy ei ole erotuomarin.

Cleaver puski alkutahdit

Se on kylläkin totta, että VPS:n selkäranka katkesi paljolti jo 1-0-maaliin, jonka Chris Cleaver puski 17. minuutilla Kasper Hämäläisen vapaapotkusta.

Myös 2-0-maalista olisi Pyykölä voinut kunniakkaasti sanoa, että se oli ennen kaikkea TPS:n hyvyyttä. Jani Sarajärvi ja Cleaver sahasivat Mikko Paatelaiselle täydellisen avopaikan 36. minuutilla: 2-0.

Vasta 3-0 syntyi erotuomari Asumaan avustuksella, kun hän antoi TPS:lle helpon rangaistuspotkun Joonas Ikäläisen kolaroitua Onen kanssa. VPS:n maalivahti Henri Sillanpää torjui eteensä Onen pilkun, mutta ranskalainen pisti paluupallon sisään.

Eikä hyvin ollut Asumaalta tuomittu VPS:n pilkkukaan 68. minuutilla, josta Tero Taipale kavensi numerot 4-1:een. Asumaa antoi 11-metrisen, kun Jarno Heinikangas hieman nojasi Ansi Agolliin.

Itse asiassa 76. minuutilla Asumaan olisi pitänyt sitten puhaltaa pilkku, kun VPS:n Ville Koskimaa todellakin kaatoi Adyn , mutta ei niin ei.

Ady kuitenkin kuittasi 83. minuutilla täräyttämällä upealla vasurilla päätöslukemat 5-1.

- Peli oli rauhallinen. Erotuomari olisi voinut olla vain hengessä mukana, mutta hänen piti hakea omaa rooliaan. Tähän asti tuomarit ovat olleet liigassa hyviä, mutta tämä oli ensimmäinen kerta nyt, kun en ole tuomariin tyytyväinen, kiteytti hyvin TPS:n keskikentän kenraali Simo Valakari , joka itsekin sai ottelussa Asumaalta hyvin kyseenalaisen keltaisen kortin.

Kauden edetessä rytmi löytynyt

Niinpä. Joka tapauksessa TPS on löytänyt hyvän rytmin ja joukkue otti jo kolmannen peräkkäisen voittonsa.

- Kautta ennen harjoittelimme kovaa, mikä hieman näkyi alkukaudesta, mutta mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä paremmin meillä kulkee, summasi TPS:n Cleaver.

- Pelimme ei ole muuttunut hirveästi. Olemme vain kärsivällisesti tehneet töitä ja keskittyneet paremmin viimeistelyyn ja niihin tärkeisiin viimeisiin syöttöihin, täydensi Mikko Paatelainen.

- Kun VPS moitti meidät liigacupissa 2-0, heitä kehuttiin hirveästi. Harjoituskauden pelit ovat kuitenkin harjoituskauden pelejä. Tosipelejä pelataan nyt, huomautti TPS:n päävalmentaja Mika-Matti Paatelainen , joka aivan oikein tyrmäsi täydellisesti VPS-kollega Pyykölän valitukset.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Olimme aika suvereeneja. Jos joku sanoo, että vastustaja oli pelissä mukana, hän on katsellut ihan muita maita. Tosin toisella jaksolla oli pieni hetki, jolloin päästimme VPS:n peliin mukaan, painotti "Mixu".

- TPS oli tehokas boksissa. TPS:n viimeistelykin oli hyvää, tunnusti auliisti VPS:n maalivahti Sillanpää, jota ei voi hirveästi osoitella murskanumeroista.

TPS:sta löytyi eilen onnistujia koko rintamalla, mutta Cleaverin ja Ääritalon suoritukset 1-0, 2-0 ja 4-0-maaleissa muistetaan hieman pidempään.

VPS:stä hyökkääjä Jyrki Saranpää oli se, joka sai TPS-maalivahdille Jukka Lehtovaaralle edes vähän hikeä päälle.