Urheilu

Viro Suomea
parempi uinnin
maaottelussa

Suomi kärsi tappiot sekä aikuisten että nuorten uintimaaottelussa Viroa vastaan. Maaottelua Tallinnassa isännöineet virolaiset veivät aikuisissa kuuden pisteen voiton ja nuorissa eroksi jäi kahdeksan pistettä.

Suomalaisittain viikonlopun suurimmat ilonaiheet olivat nuori Emilia Pikkarainen sekä maajoukkueen kantavat voimat Hanna-Maria Seppälä ja Matti Rajakylä .

Pikkarainen alitti 50 metrin perhosuinnissa nuorten EM-rajan uituaan 28,94, ja Seppälä sekä Rajakylä olivat hyvässä vauhdissa 100 metrin vapaauinnissa. Seppälä ui ajan 55,27 ja Rajakylä 51,18.

- Seppälän ja Rajakylän ajat ovat erinomaisia, ja Pikkaraisen EM-rajan alitus oli hieno. Meillä ei ollut täällä paras joukkue matkassa, kun osa on Ruotsissa kilpailemassa, Suomen valmennuspäällikkö Kristiina Natunen summasi.

Omat vaikeutensa toi myös uimahallin Suomea alkeellisemmat olosuhteet.

- Altaassa oli hirveän paljon klooria, ja aika monella uimarilla oli vaikeuksia kun henkeä ahdisti. Se vei tavallaan parhaan terän, joukkueenjohtaja Tommi Pulkkinen kertoi.

- 2000-luvulla olemme yleensä voittaneet Viron, mutta nyt hävittiin kaikki sarjat. Se oli ehkä vähän yllätys kaikille. Ehkä sellainen asenne on tullut, että ei oltu riittävän tosissaan. Varmasti tämä opetti, ja vuoden kuluttua Helsingissä näytetään taas Virolle, Pukkinen totesi.

- Heillä on kyllä hyvä draivi, vähän samanlainen kuin meillä oli silloin 90-luvun alussa Jani Sievisen ja Antti Kasvion kanssa, Pulkkinen mietti.

Maajoukkue suuntaa Seppälän johdolla seuraavaksi Etelä-Euroopan Mare Nostrum -kiertueelle kesäkuun alussa. Siellä edessä ovat Barcelonan, Cannesin ja Monacon kisat.