F1

Kovalainen kirosi
sokean Coulthardin

Turun Sanomat, Monte Carlo

HEIKKI KULTA

Kuskikokouksessa ennen aika-ajoa Ralf Schumacher, Jarno Trulli ja Alex Wurz vaativat rangaistusta muita aika-ajossa jarruttavalle kuljettajalle.

Kukapa olisi uskonut, että ankarasti tuomittuun kolttoseen syyllistyisi koko MM-sarjan ikäpresidentti David Coulthard vielä niin kovasti pitämällään radalla.

Coulthard sai vaaditun rangaistuksen, putosi aika-ajofinaalista ja lopulta 13.ruutuun.

Mutta loppujen lopuksi maksumieheksi joutui Heikki Kovalainen, jonka parhaan kierroksen Coulthard jarruttelullaan tuhosi. Yhtään Renaultin suomalaistulokkaan harmia ei lievittänyt skotin saama rangaistus eikä selitys, ettei tämä tiennyt Kovalaisen olevan nopealla kierroksellaan.

- David on kuskikokouksissa se, joka on aina käsi pystyssä paasaamassa sinisten lippujen merkityksestä. Hän on ainoa, joka aina valittaa ja puhuu. Nyt sitten hän itse blokkasi minulta yhden kierroksen, Kovalainen jupisi.

- Näin Davidin auton ensimmäisen kerran, kun tulin ensimmäisestä mutkasta ulos aloittaessani nopeaa kierrosta. Sieltä kuutosmutkan neulansilmästä asti se rupesi haittaamaan minua. Tunnelista Uima-altaan osuudelle hävisin koko ajan, kun koko ajan se oli siinä edessä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Hävisin varmasti kaksi sekuntia Coulthardin vuoksi. Toiseksi viimeiseen mutkaan se pisti auton ihan parkkiin, kun jarrutti niin tyystin, että olin ajaa päälle. Viimeisessä mutkassa yritin ohittaa, mutta senkin hän peitti. Olisi pitänyt vähän tuupata siinä, että olisi huomannut, Kovalainen kiroili.

Uusilla siivillä parempi pito

Renault lennätti lauantaiaamuksi upouudet etusiivet kumpaankin autoon. Kovalainen pääsi kokeilemaan niitä vasta aika-ajossa.

- Etupään pito tuli paremmaksi. Kyllä sieltä se pikku hiljaa alkaa löytyä. Eväät tuolla parhaalla kierroksella olisi ollut ihan samaan aikaan kuin mihin Giancarlo Fisichella pääsi.

Fisichella nosti Renaultin vuoden parhaaseen lähtöruutuun neljänneksi.

- Harmi, kun kävi näin huonosti, mutta ei siitä miksikään muutu. Täytyy vaan maksimoida tilanne ja tehdä hankalasta asemasta mahdollisimman hyvä tulos, Kovalainen latautui.