Urheilu

Aino Aura hyppäsi maailmancupin finaaliin

TIMO NUOTIO

Helsinkiläinen 15-vuotias Aino Aura yllätti iloisesti telinevoimistelun maailmancupissa Moskovassa selviytymällä hypyssä finaaliin. Auran molemmat hypyt arvosteltiin 13.300 arvoisiksi ja se tuotti karsinnassa 6. sijan ja samalla loppukilpailupaikan. Turun Pyrkivän Anniina Juujärvi hyppäsi myös hyvin. Suoritusten keskiarvo 12.750 riitti kovassa seurassa 12. sijalle.

Puomilla Aino Aura ja Dora Sarpaneva onnistuivat kohtuullisesti, molemmille pisteet 13.150 ja tuloksena sijat Aura 13. ja Sarpaneva 14. Permannolla Dora Sarpaneva teki loppuvoltissa virheen, pisteet 12.450 ja 12. sija.

- Tämä on minun ensimmäinen maailmancupini ja pääsin heti finaaliin ja tästä olen todella onnellinen. Samoin puomiliikkeeseeni olen tyytyväinen siksi, että pitkän päivän päätteeksi sain tehtyä ehjän suorituksen. Seuraava tavoitteeni on päästä edustajaksi syksyllä Stuttgartin MM-kisoihin, iloitsi Aino Aura.

Myös miesten kisaan Suomi osallistui melko nuorella joukkueella: Ilkka Kuusela , 26, Iiro Kilpi , 22 ja Kalle Määttä , 19. Joukkueen epäonni alkoi jo torstaina podium-harjoituksissa, joissa Kalle Määttä teloi kätensä niin pahaan kuntoon, että kisoissa hän voimisteli ainoastaan renkailla. Hän ei pystynyt kuitenkaan suorittamaan liikesarjaansa loppuun saakka. Ilkka Kuusela kompuroi hevosella, pisteet 12.500, mutta nojapuilla hän teki hyvän ja suoritukseltaan puhtaan sarjan tuloksella 14.400. Nämä pisteet riittivät kuitenkin vasta 17. sijalle.

Kolmas edustajamme Iiro Kilpi epäonnistui rekillä useassa liikeosassa ja näin pisteet jäivät todella alhaisiksi 11.900. Voimistelun kevään kilpailukausi päättyy tänään Moskovassa eri telineiden loppukilpailuihin.