Urheilu

Uniseksi epäilty Barca nukutti Atleticon

ARI STENIUS

Barcelonako pelinsä pelannut ja ilonsa hukannut? Vain viikko sitten espanjalaiset lehdet kirkuivat otsikoissaan "Barcan" alavireestä ja pelin kadonneesta punaisesta langasta. Valmentaja Frank Rijkaardin ja Katalonian jättiseuran vastaus tuli nopeasti: vahvaa kautta pelannut Madridin punavalkoinen Atletico suli kuin mariannekarkki helteessä. 6-0 vierasvoitto oli uskomaton näytös, jossa isännät pääsivät vähällä.

Barcelonan puolentoista tunnin pyörremyrsky riehui Vicente Calderonilla tavalla, joka lumosi ja häpäisi. Televisiosta ottelua seuranneet saivat useaan otteeseen nähdä kuinka kotijoukkueen kultapoika ja kapteeni Fernando Torres häpesi joukkueensa romahdusta.

Aika turhaan, sillä ilta oli vieraiden eikä Barcaa olisi sunnuntaina pysäyttänyt mikään joukkue maailmassa.

Barcelonaa piikittäneen lehdistön lähtökohta oli katalonialaisten "romahtaminen" sarjassa kakkoseksi, ehkä putoamisella mestarien liigan huipennuksestakin oli osansa.

Kaiken kaikkiaan Barcan kohtelu mediassa kuvaa mitkä voivat olla Espanjan suurseuran paineet. Espanjan La Primeraa on jäljellä kolme kierrosta ja neljä joukkuetta kurkottaa kultaan. Real Madrid ja Barcelona ovat kärjessä tasapistein (69) ja Uefa-cupin voittaja Sevilla on kolmantena (67 pistettä) ja neljäntenä puuskuttaa Valencia 65 pisteellä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tänä viikonloppuna jokainen pelaa kotipelin eikä yhdelläkään ole varaa vähääkään horjahtaa.

Kolme kautta ilman mestaruutta on Real Madridille pitkä kuiva kausi ja Fabio Capellon juonteet ovat syventyneet.

"Kuninkaallisten" peli on kuitenkin sujunut viime aikoina ja Bernabeulla ovat lähiaikoina kaatuneet myös Sevilla ja Valencia, joten Deportivon yllätysmahdollisuus on pienen pieni (pitkävetokohde 15).

Barcelonan näytös sunnuntaina oli huikaiseva ja viime aikoina vieraspeleissään loistanut Getafe saa tattiinsa. Kotivoitto (kohde 22). Valencia ja Sevilla pelaavat sunnuntaina, Valenciaan matkaa Villarreal ja Sevillaan Zaragoza. Mikäli joku kärkiryhmästä notkahtaa, on se Valencia.

Villareal on tullut viime viikot kuin idän pikajuna eikä pisteitä ole kadonnut sivuille.Valencia on suosikki, mutta risti houkuttaa (kohde 86).

Sevilla on viime vuosina hurmannut paitsi tuloksillaan, niin pelillään. Zaragoza on kunnioitettava vastustaja, mutta Sevillan potku riittää voittoon. Ykkönen (kohde 89).