Urheilu

Möttölä penkiltä mestariksi

Lehtikuva<br />Hanno Möttölä (oik.) voi jatkossa lukea ansiolistaansa myös Liettuan mestaruuden.
Lehtikuva
Hanno Möttölä (oik.) voi jatkossa lukea ansiolistaansa myös Liettuan mestaruuden.

Hanno Möttölän seura Zalgiris Kaunas on Liettuan tuore koripallomestari. Zalgiris kukisti loppuottelusarjan kuudennessa kamppailussa Lietuvos Rytasin 81-77 ja vei mestaruuden voitoin 4-2.

Möttölä seurasi ratkaisuottelun kentän laidalta. Möttölä ei peittele pettymystään penkkikomennuksesta, mutta on tyytyväinen alkukauden peleihinsä.

- Oli varsin kaksijakoinen kausi. Kauden ensimmäisen valmentajan alaisuudessa luottoa tuli ja pelit kulki. Valmentajanvaihdoksen jälkeen tilanne ei ollut sama. Pettymys penkille joutuminen oli, mutta tällaista tämä on, Möttölä sanoi.

Kaunas vaihtoi valmentajaa viime joulukuussa, kun Möttölän Zalgiris-paitaan houkutellut Ainars Bagatskis jätti joukkueen. Tilalle tuli apuvalmentajan pallilta Rimantas Grigas .

Möttölä joutui sivuun, kun amerikkalaissentteri Loren Woods kuntoutui nilkkavammastaan pelikuntoon viidenteen finaaliin. Liettuan liigassa joukkueella saa olla ottelupöytäkirjassa viisi ulkomaalaista, kun Kaunasilla vahvistuksia oli kuusi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

"Iso juttu Kaunasissa"

Zalgiris voitti tällä kaudella myös Liettuan cupin. Finaalivastustajana oli myös tuolloin Rytas. Euroliigassa joukkue jäi kuitenkin alkusarjaan ja Baltian liigassa se kärsi finaalitappion Lietuvos Rytasille.

Kuudes loppuottelu pelattiin Rytasin kotikentällä, ja yleisöä oli peräti 11 000. Ottelun sankari oli Kaunasin brasilialaisvahvistus Marcelo Machado , jonka onnistunut kolmonen nosti Zalgirisin 77-75-johtoon 33 sekuntia ennen päätösvihellystä. Kaunasin DeJuan Collinsin riiston jälkeen Rytas vielä rikkoi Machadoa, joka onnistui molemmissa vapaaheitoissaan.

Kuudennessa finaalissa Möttölän kokoonpanosta pudottanut 213-senttinen Woods hallitsi korinalustaa. Hän heitti 19 pistettä ja otti 14 levypalloa.

Kaunasin muut tehomiehet olivat Machado (14/1), Tanoka Beard (13/12), Marko Popovic (11/1) ja DeJuan Collins (8/7).

Mestaruus oli Kaunasille seurahistorian 22:s.

Hanno Möttölä pelasi kauden aikana Zalgiris-paidassa yhteensä 54 ottelua kolmessa eri sarjassa. Euroliigassa Möttölä pussitti keskimäärin 10,9 pistettä. Baltian liigassa hänen keskiarvonsa oli 10,2 ja Liettuan liigassa 10,1. Sekä Baltian että Liettuan liigassa hänet valittiin tähdistöotteluihin.

- Mestaruus on iso juttu Kaunasissa. Illalla kun palasimme Vilnasta, oli Kaunasin kaduille kokoontunut ihmisiä juhlimaan mestaruutta. On ollut ilo seurata ja kokea liettualaista koriskulttuuria näin läheltä, Möttölä kertoi.