Urheilu

Lehtonen jatkaa hailuotsina

TS/Ari-Matti Ruuska<br />Jyri Lehtonen jatkaa Uudenkaupungin Korihaiden päävalmentajana seuraavat kaksi kautta.
TS/Ari-Matti Ruuska
Jyri Lehtonen jatkaa Uudenkaupungin Korihaiden päävalmentajana seuraavat kaksi kautta.

JUHA LAINE

Korihait aloitti tulevaan kauteen valmistautumisen päivän sarjapaikan varmistumisen jälkeen. Merkityksettömäksi jääneen viimeisen karsintaottelun jälkeen Uudenkaupungin uskollinen kotiyleisö palkittiin mieluisella uutisella, kun haiparven kuiville luotsannut Jyri Lehtonen pisti puumerkkinsä kahden vuoden jatkosopimukseen.

- Suurimpana syynä oli halu valmentaa, koska pelaaminen ei ole enää mahdollista. Uudessakaupungissa koripallon tärkeys näkyy katukuvassa ja kannattajille soisin enemmän ilonaiheita. Jos sitten ensi kaudella onnistuttaisiin pääsemään taas pudotuspeleihin, Lehtonen suunnitteli.

Lehtosen jatkosopimuksen ratkeaminen näin aikaisin oli mieluinen päätös myös haijohdolle. Korihaiden toiminnanjohtaja Tom Westerholm nosti tärkeimmäksi seikaksi jatkuvuuden.

- Jyri on osoittanut kykynsäi. Lisäksi hän tuntee valmiiksi jo meidän pelaajat. Keskustelua sopimuksesta oli jo muutaman kuukauden ja päätös odotti vain sarjapaikan varmistumista, Westerholm kertoi.

Pelaajistosta varma jatkaja on Niilo Lehtilä . Muiden kanssa neuvottelupöytään istutaan mahdollisimman nopeasti.

- Kaikilla kotimaisilla pelaajilla on optio ensi kaudesta, eikä kukaan ole toistaiseksi ilmaissut halua katkaista sopimusta. Kahden viikon sisällä pitäisi nykyisen rungon kanssa olla aika pitkällä sopimusasioissa, Westerholm päätti.

Kotimaisen kaluston lisäksi Korihait on kiinnostunut myös kesken kauden haipaitaan tulleen Ronald Yatesin palveluksista.

Valmentaja Lehtonen ilmoitti viimeisen karsintamittelön jälkeen, ettei aio pitää lomaa, ennen kuin pelaajapolitiikka sekä kesätreenien aikataulut ovat selvillä.