Hurrikaani voi joutua
uusimaan noususta

TIMO KUJANPÄÄ

Keski-Savon Pateri voitti Korson Vedon erin 3-2 miesten lentopalloliigan karsintasarjan ottelussa perjantaina. Tulos tiesi Paterin nousua tasapisteisiin karsintasarjaa johtavan Loimijoen Hurrikaanin kanssa.

Hurrikaanin on sunnuntaina voitettava viimeisessä karsintasarjan pelissään Korso, mikäli se haluaa olla täysin varma nousustaan SM-liigaan. Jos nimittäin Valkeakosken Isku-Veikot voittaa viimeisellä kierroksella Paterin ja Hurrikaani häviää kotonaan Korsolle, Valkeakoski voittaa karsintasarjan, ja Hurrikaani ja Pateri päätyvät tasapisteisiin.

Kimurantti karsintasarja yllätti myös lentopalloliiton, jonka kilpailupäällikkö Jussi Jokinen tunnustaa, että kakkos- ja kolmospaikalla olevien joukkueiden mahdollisia tasapisteitä herättiin pohtimaan vasta reilu viikko sitten.

- Sellainen päätös tehtiin, että tasatilanteessa noususta pelataan uusintaottelu. Siitä, pelataanko esimerkiksi vain yksi ottelu puolueettomalla kentällä tai kahdesta voitosta, ei ole vielä päätöstä. Tässä meidän pitää kuulla myös seuroja, jotka ovat sulatelleet tilannetta vasta viikon verran, Jokinen kertoi.

Joukkueet ovat pelanneet karsintasarjassa perusteellisesti ristiin. Isku-Veikoillakin on täydet mahdollisuudet kukistaa Pateri. Ykkössarjajoukkue saa päätöskierroksellekin mukaansa Joni Mikkosen , joka on pelannut koko kauden sekä SM-liigaa Tamperen Isku-Volleyssa että ykkössarjaa Valkeakoskella.

Hurrikaani puolestaan avasi karsinnat kukistamalla Korson Vedon vieraskentällä 0-3. Saman tempun toistaminen kotihallissa sunnuntaina tietäisi loimaalaisille karsintasarjan voittoa.

Jos Hurrikaani häviää ja Pateri voittaa sunnuntaina, ensi kauden SM-liigassa pelaavat Pateri ja Hurrikaani.