Turku-turnaus on satojen
vapaaehtoisten voimannäyte

TS/Timo Jerkku<br />Turun nuorisokiekko ry:n Matti Heinonen (vas.) ja Antero Korvela tekevät Turku-turnauksen aikana pitkä päivää.
TS/Timo Jerkku
Turun nuorisokiekko ry:n Matti Heinonen (vas.) ja Antero Korvela tekevät Turku-turnauksen aikana pitkä päivää.

JUSSI ORELL

Anita Viitaniemi , Taru Ojala ja Maisa Huhtala hääräävät Kupittaan jäähallissa perjantai-iltana. Kiirettä riittää, sillä jääkiekkojunioreiden Turku-turnaus on pyörähtänyt käyntiin.

- Laadimme pöytäkirjoja, hoidamme tulospalvelua ja otamme joukkueet vastaan, listaa Huhtala.

Kolmikko on osa lähes 700 vapaaehtoisen joukkoa, jota ilman Turku-turnausta ei olisi. Vapaaehtoisista iso osa on junioripelaajien vanhempia, joiden tekemästä työstä maksetaan korvausta joukkueille. Henkilökohtaista tienestiä vapaaehtoiset eivät saa.

- Halukkaita on vielä löytynyt. Pientä pelkoa on aiheuttanut se, että joukkueiden koko on pienentynyt, minkä seurauksena myös vanhempien määrä on vähentynyt. Varsinkin viikonloppupyhinä, kuten pääsiäisenä, vapaaehtoisia on vaikea saada, kertoo turnauksen järjestävän Turun nuorisokiekko ry:n rahastonhoitaja Antero Korvela .

Turnaus pyörii pääosin osallistumismaksuilla.

- Lisäksi Turun kaupunki avustaa meitä, jotta saamme mukaan ulkomaisia seuroja, toteaa Nuorisokiekko ry:n hallituksen jäsen Matti Heinonen .

Euroopan suurin junioriturnaus

Euroopan suurin juniorijääkiekkoturnaus järjestetään tänä vuonna 23. kerran. Kahtena peräkkäisenä viikonloppuna järjestettävässä turnauksessa on mukana on 144 joukkuetta 8 eri maasta. Enää turnausta ei haluta kasvattaa.

- Tietotekniikan kehittyminen on helpottanut turnauksen järjestämistä. Saamme esimerkiksi internetiin ajantasaiset tilastot, jotka näkyvät videotykin avulla myös hotellien auloissa, Korvela muistuttaa. Toista oli ennen.

- Kerran otin viikon talviloman siksi, että saimme otettua tuhansia kopioita esimerkiksi pelaajalistoista ja otteluohjelmista. Kaikki piti tehdä käsin. Nykypäivänä ei porukkaa enää saisi tekemään samaa, Korvela pohtii.