Style By Sound on raharyhmässä paha

OSMO VATANEN

Nelivuotias Style By Sound on ikäluokkansa parhaimmistoa. Tom Erikssonin valmentama ja Antti Teivaisen ohjastama tamma starttaa nyt Forssan V75-kierroksella sille edullisessa raharyhmässä. Style By Sound kelpaa V75-systeemien varmaksi.

Style By Sound on ehtinyt juosta tänä vuonna kolme kertaa. Se voitti avauksensa Turussa, oli Teivossa vaisuhko viides mutta teki viimeksi Vermossa taas mainion juoksun. Derbyn Talvisuosikissa se ei hävinnyt muille kuin Photonille.

Suomenhevosten Olympia-ajon karsinta on kerännyt lähtöauton siivekkeiden taakse vain kahdeksan valjakkoa. Tutuari loisti pari viikkoa sitten Joensuussa mutta joutuu nyt lähtemään 2140 metrin kisaan uloimmalta lähtöradalta. Tutuari on nopea avaaja, mutta niin on myös kolmosradan Turkka K. Jo 14-vuoden ikään ehtinyt ori on kilpaillut säästeliäästi ja taitaa ravata nyt parasta kauttaan. Viimeksi Turkka K oli mukana Sundbyholmenin radalla Eskilstunassa, Laukka pilasi juoksun, mutta aika 21,9a on kova tulos.

Avauskohteen Rallin Valtti ja toisen V75-lähdön Road Meester ovat sarjoissaan erittäin pystyviä hevosia. Valitettavasti molemmat ovat myös epävarmoja. Kumpaakin voi harkita yllätysvarmaksi. Jälkimmäinen pysyi askelillaan ainakin viimeksi.

Kolmannen kohteen Oktaavia on tottunut voittamaan. Takamatka on nyt isossa lähdössä haittana, ja tuskin juoksuradastakaan on paljoa apua.

Ensimmäisestä kohteesta jää pois Hissun Viku (4), toisesta Santa Zidane (8) ja kolmannesta Lillin Liekki (5).

I: 3 Piideri, 5 Ville-Petteri, 6 Rallin Valtti, 8 Turkinpippuri.

II: 3 Road Meester.

III: 2 Villihotti, 4 Potretti, 9 Huuveri, 12 Oktaavia, 14 Jyti.

IV: 5 Style By Sound.

V: 1 Silver Quattro, 7 Bluehill's Boss, 8 Little Sealord, 9 Pavarotti Hornline.

VI: 3 Margoux Farming, 4 Scorpio, 5 Rhytmn Bones.

VII: 3 Turkka K, 8 Tutuari.

4 x 1 x 5 x 1 x 4 x 3 x 2 = 480 riviä - 24 euroa.