Urheilu

Mika Häkkinen mukana vain voittaakseen

HEIKKI KULTA

Saksalaisvetoinen vakioautojen DTM-sarja käynnistyy kolmen viikon kuluttua 22. huhtikuuta tuttuun tapaan Hockenheimin kilpailulla. Kymmenen kilpailun kausi kiertää Saksan lisäksi neljässä muussakin maassa. Uutuutena on Mugellon osakilpailu Italiassa.

Mercedes puolustaa mestaruuksiaan. Kymmenen kuljettajan ryhmässä uudet kasvot ovat paluun tekevä vuoden 2005 mestari Gary Paffett ja F3-luokan Eurosarjan mestari Paul di Resta , jotka korvaavat Jean Alesin ja FIA:n GT-sarjaan Lamborghinille siirtyneen Stefan Mücken.

Audin puolella vaihto on ollut villkkaampaa. Heinz-Harald Frentzen , Pierre Kaffer , Frank Stippler ja Nicolas Kiesa ovat väistyneet. Ranskalainen Alexandre Premat vaihtaa GP2-sarjasta vakioautoihin ja Team Rosbergin Audeja ajavat nyt saksalaistulokkaat Mike Rockenfeller ja Lucas Luhr ..

Mestaruutta puolustavalla Bernd Schneiderilla on tilillään 210 DTM-kisaa eli puolitoista kertaa enemmän kuin hänen yhdeksällä merkkikaverillaan yhteensä. 42-vuotias saksalainen on voittanut viisi DTM-mestaruutta ja napannut 41 voittoa, 24 paalua sekä 58 nopeinta kierrosta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Häkkisellä taas voittotavoitteet

38-vuotias Mika Häkkinen aloittaa jo kolmatta kauttaan DTM-kehissä. Mika voitti tulokaskaudellaan 2005 yhden kisan Spassa ja nappasi silloin myös toistaiseksi ainoan paalupaikkansa. Mestaruudesta suomalaistähti ei varsinaisesti ole taistellut vielä kertaakaan.

- Minulle DTM edustaa maailman parasta touringsarjaa ja olen mukana vain voittaakseni. Paiskin kovasti hommia päästäkseni aloittamaan sarjan hyvässä iskussa, Häkkinen toteaa Mercedeksen tiedotteessa.

Häkkisen kilpanumero on nyt kuusi eli sama kuin Kimi Räikkösellä Ferrarilla. Mikan tallikaverina on Jamie Green , jonka ylilyönneistä hän on aiemmilla kausilla joutunut kärsimään.

Mercedeksen kilpajohtaja Norbert Haug on haltioissaan kauden aattona, kun tehdas aloittaa sen upouudella C-luokan mallilla, jota on tilattu ennätysmäärin jo ennen virallista esittelyä.

- Kilpa-autoa on kehitetty rinnakkain tuotantoauton kanssa ja nyt ne debytoivat samaan aikaan, Haug selvitti.

Kilpaohjelma:

22.4. Hockenheim, 6.5. Oschersleben, 20.5. Lausitzring, 10.6. Brands Hatch, 24.6. Norisring,15.7. Mugello, 29.7. Zandvoort, 2.9. Nürburgring, 23.9. Barcelona, 14.10. Hockenheim.