Urheilu

Roponen omassa kastissaan SM-ladulla

Lehtikuva<br />Riitta-Liisa Roponen oli hyvässä kevätvireessä Pyhäjärven SM-hiihdoissa. Naisten vapaalla kympillä taakse jäivät niin Virpi Kuitunen kuin muutkin kilpakumppanit.
Lehtikuva
Riitta-Liisa Roponen oli hyvässä kevätvireessä Pyhäjärven SM-hiihdoissa. Naisten vapaalla kympillä taakse jäivät niin Virpi Kuitunen kuin muutkin kilpakumppanit.

Jäi viidestä sekunnista kiinni, ettei Kaisa Varis sekoittanut maastohiihdon kymmenen kilometrin SM-kilpailun mitalipakkaa torstaina Pyhäjärvellä. Ampumahiihtoon suuntaava Varis sijoittui vapaan hiihtotavan kisassa Pyhäjärvellä neljänneksi, edellään tuttu mitalikolmikko.

Riitta-Liisa Roponen nappasi torstaina uransa neljännen henkilökohtaisen Suomen mestaruuden ja oli ladulla omassa kastissaan. Joutsan Pommia edustavan Roposen kultamitali heltisi 45,7 sekunnin erolla hopeaa hiihtäneeseen Virpi Kuituseen . Pronssia sai Aino-Kaisa Saarinen hävittyään Roposelle 50,5 sekuntia.

SM-kisoja isännöivä pikkuseura Lamminahon Ahto on joutunut huhkimaan urakalla lumitalkoissa, jotta Honkavuoren hiihtokeskuksen ladut olisivat SM-kisakunnossa.

Avauspäivänä lämpö helli ja pehmitti latupohjia etenkin stadionalueella, mutta metsän siimeksessä olot olivat talvisemmat.

Roponen otti kauden toisen mestaruutensa Keuruulta irronneen parisprintin SM-kultamitalin jatkoksi. Lisää mitaleja on haussa lauantaina ja sunnuntaina, kun matkoina ovat 5 kilometriä perinteisellä ja 30 kilometriä vapaalla.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Näissä kisoissa ei enää puristeta hampaat irvessä, Roponen summasi keväisten SM-kisojen tunnelmat. Torstaina hän osoitti kiitokset mestaruudesta hyville suksilleen. Kun kalusto oli täydellinen, hiihtäjän ei tarvinnut venyä parhaaseensa.

Viime viikonloppuna päättyneen maailmancupin "jälkilämmöillä" kisasi myös Kuitunen, talven ehdoton hiihtotähti.

- Tulee mitä tulee, Kangasniemen Kalsketta edustava Kuitunen linjasi SM-kisojen tavoitteensa.

Roposen seurakaveri Saarinen kuvasi hiihtoaan pehmeäksi, mutta iloitsi mitalista. Kuitunen meni loppumatkalla ohi, mutta Variksen puristus ei aivan riittänyt mitaliin.

Varis ei jätä hiihtoa

Varis kilpaili Pyhäjärvellä maastohiihdossa ensi kertaa tammikuisten Valkeakosken SM-hiihtojen jälkeen. Niiden kisojen jälkeen tuli selväksi, ettei hänellä ole asiaa edustustehtäviin, ja Varis keskittyi ampumahiihtoon.

- Olen kisannut laina-aseella, eivätkä sen säädöt ole ihan kohdallaan. Aikomus on hankkia oma ase.

- Minulla on yhä samat valmiudet hiihtää kovaa kuin ennenkin, mutta ampumahiihdossa hiihtäminen ei voi olla niin aggressiivista kuin maastohiihdossa, Varis kuvasi.