Maailmancup
tiivistää SM-hiihtoja

Maastohiihdon Suomen mestaruuskilpailut tiivistyvät ensi kaudesta alkaen kahteen kisarupeamaan. Hiihtoliitto haluaa uudistuksella välttää törmäykset maailmancupin kanssa, sillä kansainvälinen kalenteri ei jousta kansallisiin tarpeisiin.

Tiivistys pudottaa SM-ohjelmasta yhden henkilökohtaisen matkan naisilta ja miehiltä. Ensi kaudella SM-ohjelmasta karsiutuvat naisten 10 kilometriä ja miesten 15 kilometriä, jos alustava suunnitelma pitää kutinsa.

SM-lajit noudattavat yleensä maailmancupin mallia, mutta Pyhäjärven SM-kisoissa hiihdetään myös lyhyet matkat, naisilla 5 kilometriä ja miehillä 10 kilometriä.

- Lyhyet matkat ovat paras askel nuorten sarjoista yleiseen sarjaan, Hiihtoliiton maastohiihdon lajijohtaja Per-Ole Lindell perusteli torstaina SM-kisoissa.

Ensi talvena SM-hiihdot pidetään 11.-13. tammikuuta Vantaalla ja viikko pääsiäisen jälkeen 28.-30. maaliskuuta Kuusamossa. Rukalla ovat mukana kaikki 100-vuotisjuhliaan viettävän Hiihtoliiton lajit: maastohiihdon lisäksi alppihiihto, freestyle, mäkihyppy ja yhdistetty.

Hiihtoliiton toimitusjohtajan Jari Piiraisen mukaan kaksia SM-hiihtoja harvempaan kausirytmiin ei mennä, ellei joskus myöhemmin päätetä Ruotsin mallin mukaisen hiihtoviikon järjestämisestä.

- Meidän on hyvä pitää SM-kisajärjestäjien ketju. SM-kisoista jää aina kunnon hiihtopaikat tulevaa lajin harrastusta varten, Piirainen totesi.

Pyhäjärvellä ilo hyväkuntoisista hiihtoreiteistä siirtyy ensi talven riemuksi. Lämpömittarin lukemat ovat niin paljon plussan puolella, että hiihtokelien voi arvella loppuvan tähän viikonloppuun.