TPS:lle kolme
uutta pelaajaa

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

TPS:n jääkiekkojoukkueen rivit vahvistuivat torstaina viidellä pelaajasopimuksella.

Palloseura teki uudet pelaajasopimukset maalivahti Alexander Salakin sekä hyökkääjien Antti Erkinjuntin ja Max Kolun kanssa. Lisäksi TPS sopi vuoden jatkosta kahden hyökkääjän, Tuomas Suomisen ja Matti Ahon , kanssa.

- Nyt meillä on auki ykkösketju, kakkosketjun laitahyökkääjä ja yksi puolustaja, TPS:n toimitusjohtaja Seppo Sutela kertoi.

- Näille paikoille etsimme pelaajia koko ajan, hän jatkoi.

TPS:n hyökkäyspää menee pitkälti uusiksi, kun Kent McDonellin , Layne Ulmerin , Nathan Barrettin , Kai Nurmisen,Mika Alatalon, Marko Mäkisen ja Joni Yli-Torkon sopimukset päättyivät, Tomi Sykkö siirtyi JYPiin ja Ville Vahalahti lähtee ensi kaudeksi Linköpingiin.

Elitserienin välieriä parhaillaan pelaava Linköping julkaisee tiettävästi Vahalahden siirtymisen Ruotsiin heti, kun sen omat pudotuspelit ovat ohi.

20-vuotias Salak pelasi viime kaudella Mestistä Joensuun Jokipojissa. TPS:n kanssa kahden vuoden sopimuksen tehnyt tshekki lukeutui viime kaudella Mestiksen parhaimmistoon torjuntaprosentilla 91,76.

20-vuotias Erkinjuntti pelasi viime kaudella Mestistä Kajaanin Hokkissa. Hän teki 39 runkosarjan ottelussa hyvät tehot 20+19. Hänet valittiin Mestiksen vuoden tulokkaaksi ja tähdistökentällisen oikeaksi laitahyökkääjäksi. Myös hänen sopimuksensa TPS:n kanssa on kaksivuotinen.

23-vuotias Kolu on TPS:n oma kasvatti, joka on pelannut viimeiset neljä kautta Pohjois-Amerikassa Clarksonin yliopiston joukkueessa.

Laitahyökkääjän sopimus TPS:n kanssa on yksivuotinen.

Aho on pelannut TPS:n edustusjoukkueessa kolme kautta.

Tuomas Suominen kuntouttaa polveaan

Suominen puolestaan pelasi erittäin vahvan tulokaskauden ennen kuin paha polvivamma päätti hänen kautensa. Suominen on toipunut hyvin polvileikkauksesta ja on jo päässyt kuntouttamaan jalkaansa.

- Suominen on päässyt aloittamaan pyöräharjoittelun. Hän käy tiukasti fysioterapiassa ja kuntouttaa jalkaa myös vesijumpalla, Sutela kertoi.