Urheilu

ÅIFK haluaa naisten
käsipallopronssit

PEKKA JÄRVIÖ

Käsipallokausi 2006-2007 Turussa päättyy tänään naisten SM-sarjan ensimmäiseen pronssiotteluun Åbo IFK:n ja karjaalaisen BK-46:n välillä. Pronssien kohtalo ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella. Toinen peli pelataan maanantaina Karjaalla.

ÅIFK:n edellisestä mitalista on aikaa jo 16 vuotta, sillä keväällä 1991 päätyivät juuri pronssille. Sitä ennen eli vuosina 1988-1990 ÅIFK voitti peräkkäin kolme Suomen mestaruutta. Ei siis ole ihme, että turkulaiset haluavat tosissaan palata mitalikantaan.

- Se, että hävittiin viime lauantaina kotona suurimmalle mestarisuosikille HIFK Cometsille ei harmita niin paljon kuin se, että toinen puoliaika oli meiltä kauden heikoin esitys, kertoi valmentaja Tomi Salminen.

- Nyt pelaajista on kuitenkin huokunut sellainen asenne, että pronssit todellakin otetaan kotiin, onhan se sentään voitettu mitali, myhäili Salminen.

BK on puolestaan päässyt kolmena viime kautena mitaleille. Viime keväänä se oli pronssilla ja sitä ennen kaksi kertaa hopealla. Runkosarjassa ÅIFK ja BK kohtasivat kolme kertaa. Kahdesti karjaalaiset olivat niukasti parempia ja viimeisellä kierroksella ÅIFK rutisti kotonaan 12 maalin voiton.

- Peleistä tulee varmasti tasaisia, sillä molemmat pelaavat pitkälti samalla tyylillä. Onneksi nekin pelaajamme, jotka olivat Cometsia vastaan toipilaina, ovat nyt tervehtyneet. Pitää vaan toivoa, ettei uusia potilaita tule viime tingassa, mietiskeli Salminen.

Ottelu Samppalinnan palloiluhallissa alkaa klo 19.30.