Urheilu

Bråten jätti Ruotsin
hiihtomaajoukkueen

Norjalainen Inge Bråten sanoutui tiistaina irti Ruotsin maastohiihtomaajoukkueen päävalmentajan tehtävistä. Bråten teki ratkaisunsa keskusteltuaan maan hiihtoliiton johdon kanssa.

Ruotsin hiihtoliiton maastohiihdon johtaja Per-Åke Yttergård selitti Bråtenin lähtöä sillä, että kauden menestys oli edelliskautta vaatimattomampi. Torinon olympialaisissa reilu vuosi sitten ruotsalaiset voittivat kolme kultaa hiihdosta, mutta Sapporon MM-laduilla he saivat tyytyä yhteen hopeaan ja yhteen pronssiin.

- Bråten analysoi kauden ja päätti, että nyt on aika jättää tehtävät, Yttergård kuvasi uutistoimisto TT:lle.

Maan hiihtoliitto hyväksyi Bråtenin päätöksen ja etsii nyt uutta päävalmentajaa. Bråten toimi ruotsalaisten päävalmentajana huhtikuusta 2005.

Sprinttihiihdon tähti Thobias Fredriksson kuuli Bråtenin erosta uutistoimisto TT:ltä, mutta ei ollut yllättynyt.

- Joukkue on alisuorittanut tänä talvena, etenkin miehet. Jotta pystymme kääntämään suunnan, liiton on keksittävä jotain uutta. Bråten ei tainnut olla aivan tyytyväinen, Fredriksson sanoi.

Jo ennen Bråtenin lähtöä maajoukkueen valmennusporras kaipasi vahvistusta. Miesten valmentaja, entinen huippuhiihtäjä Thomas Alsgaard jätti paikkansa kuukausi ennen MM-kisoja eikä sprinttivalmentaja Ola Rawald ole kiinnostunut palaamaan hiihtäjien valmennukseen.

- Olimme jo aloittaneet miesten valmentajan ja sprinttivalmentajan etsinnän. Nyt tuli lisää pohdittavaa, Yttergård kuvasi.

Maastohiihdon maailmancup päättyi viime viikonloppuna Faluniin.