Urheilu

Räikkönen moottoria vaille voittokunnossa

Lehtikuva<br />Kimi Räikkönen ajoi pohjat Sepangin testeissä. Kaikki tuntuu olevan kohdallaan paitsi moottori, joka jouduttaneen vaihatmaan kilpailuun.
Lehtikuva
Kimi Räikkönen ajoi pohjat Sepangin testeissä. Kaikki tuntuu olevan kohdallaan paitsi moottori, joka jouduttaneen vaihatmaan kilpailuun.

HEIKKI KULTA

MM-sarjaa Ferrarilla johtava Kimi Räikkönen ajoi mallikkaan testipäivän kiehuvan kuumalla Malesian Grand Prix -radalla.

Ohjelma hoitui kokonaisuudessaan ja suomalaistähti lähti erittäin hyväntuulisena muutaman päivän rantalomalle vaimonsa Jennin ja kaverinsa Toni Vilanderin kanssa.

Räikkönen allekirjoitti päävastustajiensa pelot, että Ferrarin F2007 -auto on vähintään puoli sekuntia muita nopeampi. Keskiviikon kärkiaika 1.35,268 jäi kaiken lisäksi vain puoli sekuntia Fernando Alonson viime vuoden nopeimmasta kisakierroksesta, joka syntyi vielä ns. superkumeilla.

Renkaat kunnossa

Rengaspuolella Ferrarilla on asiat mallillaan Malesian kuumiin haasteisiin. Siitä kertoi, ettei Räikkönen ajanut lainkaan pitkiä vetoja - kisapituudesta puhumattakaan - vaan ohjelmaan kuului keskiviikkonakin vain 61 kierrosta.

Jos tallilla on päänvaivaa renkaista, se näkyy aina kierrosmäärissä.

- Renkaat tuntuvat yhtä hyviltä kuin Australiassakin. Meillä on erittäin hyvät säädöt. Tietysti vielä on toista viikkoa kisaan ja rata voi olla silloin ihan erilainen. Meillä on hyvät perussäädöt, mistä sitten perjantaina on hyvä jatkaa eteenpäin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Me kokeilimme vain joitakin uusia osia aerodynamiikkaan, teimme ihan vaan töitä kisaa varten, Räikkönen kuvaili päiväänsä.

- Kaikki sujui hyvin, eikä meillä ollut mitään ongelmia. Mielestäni tämä oli hyvä testi.

Moottoripäätös vasta perjantaina

Räikkönen joutuu hyvin todennäköisesti starttaamaan kärkikymmenikön ulkopuolelta, sillä hänen Australiassa koville joutunut moottorinsa menee näillä näkymin vaihtoon.

Sepangin rata on kuitenkin Melbourneen verrattuna huomattavasti ohitusystävällisempi. Lisäksi rasittava ja nopea rata nostaa Ferrarin rengasedun aivan eri tavalla esiin.

Vaihdetaan moottori tai ei, Räikkönen ajaa palkintosijoista.

Onko Ferrari suosikki Malesian kilpailussa?

- Enpä tiedä. Meillä on hyvä paketti, olimme erittäin vahvoja viime kisassa, mutta ei sitä koskaan etukäteen voi sanoa, mitä tapahtuu, Räikkönen tuumii.

Mahdollista moottorin vaihtamista Räikkönen miettii vasta, jos niin tapahtuu.

- Ajoimme viime kisan koko teholla lähes loppuun asti. Meillä oli pieni vesivuoto ja moottori alkoi kuumeta, joten meidän täytyi jäähdyttää sitä. Toivottavasti se on kunnossa ja kestää kisan. Moottori on tarkastettu Maranellossa ja siellä on yritetty luoda samanlaiset puitteet, jotta nähdään, miten se kestää.

- Päätämme sitten perjantaina tai lauantaina, mitä teemme, Räikkönen selvitti.

Räikkönen varautuu Massan hyökkäykseen

Räikkönen varautuu, että tallikaveri Felipe Massa hyökkää Malesiassa.

- Olemme aina vahvoja. Se on normaalia, eikä siinä ole mitään uutta, Räikkönen tuumii.

McLarenin kapinaliike Ferrarin pohjaratkaisuista ei häiritse suomalaistähteä.

- En tiedä, ollaanko sääntöjä muuttamassa vai ei. Jos joku valittaa, FIA kyllä kertoo meille, mitä pitää tehdä.

Kovalainen aloitti aikalisän

Heikki Kovalainen ajoi ensimmäisen kerran Sepangin radalla ja vakuutti nauttineensa sen haasteista, vaikka kostean kuumaa onkin. Keskiviikkona ilmassa oli 35 ja radan pinnassa 43 astetta.

Renaultilla on autossa uusi moottorin kehitysaste, mutta nopeudessa se ei valitettavasti näkynyt. Kovalainen jäi 1,3 sekuntia Räikkösestä ja oli hitaimpien joukossa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kovalaisen kokema tallipäällikkö Flavio Briatoren julkinen ruoskinta avauskilpailun jälkeen sai Giancarlo Fisichellan puolustamaan tallikaveriaan. Fisichella katsoi italialaisen La Corriere dello Sport -lehden haastattelussa, että tallipaikan menetyksellä uhkailu oli selvä ylilyönti.

- Tuollainen arvostelu ei varmasti auta ketään. Olisi virhe olla antamatta aikaa Heikille, joka on kova kuljettaja. On turha kuvitella, että joku Nelson Piquet voisi tulla ja ratkaista meidän ongelmamme tuosta vaan.

- Australia ei anna mitään lopullista tuomiota kenestäkään. Melbourne on aina sellainen paikka, missä voimasuhteet pomppivat miten sattuu. Me vain olemme muita jäljessä.

- Me tarvitsemme aikaa, mutta helppoa ei ole, kun Ferrarilla on niin valtava etumatka, Fisichella murehti.