Koivu syötti neljä maalia

LK/REUTERS<br />Minnesotan Wes Walz yrittää turhaan ohittaa Calgaryn maalivahtia Miikka Kiprusoffia, joka torjui ottelussa kaikki kiekot ja auttoi joukkueensa voittoon.
LK/REUTERS
Minnesotan Wes Walz yrittää turhaan ohittaa Calgaryn maalivahtia Miikka Kiprusoffia, joka torjui ottelussa kaikki kiekot ja auttoi joukkueensa voittoon.

Saku Koivu syötti neljä maalia, kun Montreal kukisti New York Rangersin NHL-jääkiekkoliigassa 6-4. Ottelun parhaana palkittu Koivu oli erityisen hyvässä vireessä toisessa erässä, jossa hän syötti kolme joukkueen viidestä maalista ja vauhditti Montrealin 0-2-tappioasemasta 5-2-johtoon. Alex Kovalev teki kaksi maalia toisessa ottelussa perätysten.

Voitto nosti Montrealin itälohkossa kahdeksanneksi pisteen päähän kuudentena olevasta Rangersista. - Ottelut merkitsevät juuri nyt valtavasti. Meillä on koko ajan pakkovoittotilanne. Olla 0-2-tappiolla ja pystyä tekemään sen jälkeen noin paljon maaleja merkitsee paljon. Se vaikuttaa itseluottamukseen ja toivottavasti vaikuttaa niin, että itseluottamus vain vankistuu, Koivu pohti tulevaisuutta. Montrealilla on runkosarjassa jäljellä viisi ottelua.

Minnesotassa ottivat yhteen suomalaiset mahtimaalivahdit. Kotijoukkueen Niklas Bäckström ja Calgaryn Miikka Kiprusoff olivat kumpikin lähes täydellisiä, sillä ottelu ratkesi vasta rangaistuslaukauksilla Calgaryn eduksi. Calgaryn Alex Tanguay ja Jarome Iginla yllättivät kumpikin Bäckströmin, mutta ottelun parhaana palkittu Kiprusoff piti maalinsa puhtaana loppuun asti.

Edellisessä Minnesota-ottelussa Kiprusoff oli saanut kritiikkiä, kun oli päästänyt neljä maalia 26 laukauksella.

- Hän on yksi liigan parhaista maalivahdeista. Jokaisella on aina silloin tällöin huono ottelu, mutta hyvät maalivahdit palaavat nopeasti tasolleen, Minnesotan päävalmentaja Jacques Lemaire kehui Kiprusoffia.

Minnesota oli voittanut yhdeksän ottelua perätysten. Kiprusoffin unelmapeli katkaisi sarjan. Tästä huolimatta Minnesota varmisti pudotuspelipaikan 98 pisteellään, koska Colorado hävisi. Myös Calgaryn tilanne helpottui neljännen perättäisen voiton ansiosta. Sillä on 92 pistettä ja Coloradolla 85.

- Tein työni ja tuntui aika hyvältä, Kiprusoff pohti.

Olli Jokinen tehokkaana

Tampa Bayssä kotijoukkue hävisi Floridalle 2-5. Floridan kapteeni Olli Jokinen teki maalin ja syötti kaksi. Jokinen palkittiin ottelun parhaana. Tampa olisi voitolla noussut Atlantan rinnalle kaakkoisen divisioonan kärkeen. Tappio piti sen pudotuspeliviivan tuntumassa.

- Tämä tappio sattui, Tampan kapteeni Tim Taylor kiteytti,

Colorado hävisi kotonaan Vancouverille 0-3. Sami Salo teki vieraiden avausmaalin ja syötti toisen. Voittajien tähtipelaaja oli silti maalivahti Roberto Luongo , jolle nollapeli oli kauden viides.

Maalivahti Fredrik Norrena johti 19 torjunnallaan Columbuksen 4-1-voittoon St. Louisista.

Dallas löi Phoenixin 6-0. Jere Lehtinen teki maalin ja syötti yhden, Antti Miettiselle kirjattiin kaksi syöttöpistettä. Maalissa Marty Turco pelasi kauden kuudennen nollapelinsä.

New Jersey vieraili tuloksekkaasti Long Islandilla ja voitti Islandersin 3-2. New Jerseyn maalivahti Martin Brodeur torjui kauden 44. voiton. Määrä on seuran kausiennätys. Samalla New Jersey varmisti kymmenentenä kautena perätysten paikan pudotuspeleihin.