TuTo:lle täystripla
mestisvalinnoissa

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

TuTo vei täyden triplan Mestiksen parhaiden pelaajien valinnoissa tiistaina. Mestisvalmentajien äänestyksessä sarjan parhaaksi maalivahdiksi valittiin Juha Kuokkanen , parhaaksi puolustajaksi Pasi Järvinen ja parhaaksi hyökkääjäksi Tero Forsell.

Forsell palkittiin myös kultaisella kiekolla sarjan parhaana pelaajana. Pelaajien äänestyksessä Mestiksen toiseksi parhaaksi pelaajaksi valittiin Järvinen. TuTo voitti lisäksi sarjan fair play -palkinnon.

- Tällaiset kunnianosoitukset ovat aina hienoja. Mutta onhan sarjassa paljon hyviä pelaajia, vaatimaton Forsell sanoi.

- Kauteemme sisältyi sekä hyviä että huonoja asioita. Pelasimme runkosarjassa ennätyksellisen pitkän voittoputken, mutta pudotuspeleissä Jukurit yllätti meidät. Itse sain pudotuspeleihin asti pelata tasaisen ja terveen kauden. Pudotuspeleissä en kuitenkaan pystynyt auttamaan joukkuettani tarpeeksi puujalan ja selkävaivan vuoksi, hän mietti.

  Mestiksen parhaaksi puolustajaksi valittu Järvinen liittyi TuToon kesken kauden. Hänelle lisämotivaatiota antoi julkisuudessa esitetty kritiikki. - Tulin Turkuun ihan kesälomalta. Luin silloin jostain, että olen liikkeeltäni huono ja otan liikaa riskejä omassa päässä. Se laittoi yrittämään.

- En kyllä muista, että olisin koskaan ennen saanut pelata näin hyvässä kentässä. Eikä kukaan saa ketjukavereitaan näyttämään niin hyvältä kuin Tero (Forsell), uransa aikana lukuisissa sarjoissa ja seuroissa pelannut Järvinen mietti.

Mestiksen parhaaksi maalivahdiksi valitun Kuokkasen sopimus TuTo:n kanssa päättyi tähän kauteen. Hänen tavoitteenaan on luonnollisesti liigapaikka, mutta jos sellaista ei tule, jatkaisi hän mielellään TuTo:ssa.

- En ole koskaan aikaisemmin pelannut joukkueessa, jossa on näin hyvä yhteishenki. Turusta olisi ikävä lähteä, sillä olen viihtynyt kaupungissa todella hyvin, Kuokkanen sanoi.

Kuokkanen on huhupuheissa yhdistetty TPS:aan. Itse hän ei kuitenkaan halunnut ottaa asiaan kantaa.

- Agenttini on kertonut, että liigaseuroista on ollut kiinnostusta. En kuitenkaan tiedä, mitkä seurat minua ovat kyselleet. Katsotaan rauhassa tilannetta, hän sanoi.