Urheilu

Korihait suosikkina
SM-karsintasarjaan

TS/<br />Korihaiden Ed Nelson on ehkä SM-karsintasarjan paras pelaaja.
TS/
Korihaiden Ed Nelson on ehkä SM-karsintasarjan paras pelaaja.

HARRI KOSKINEN

Miesten koripallon SM-karsintasarja käynnistyy keskiviikkona neljän joukkueen voimin. TuNMKY isännöi Pussihukkia ja Forssassa iskevät yhteen FoKoPo ja sarjan suosikki Korihait. Karsintasarja on tiivis rupeama, sillä puolentoista viikon aikana joukkueet pelaavat kuusi ottelua.

Sarjan voittaja lunastaa paikan ensi kauden Korisliigaan, joten edessä on kiivaita pelejä, joissa menneet taistot eivät paina vaa'assa rahtusen vertaa.

Ennakkoon arvioiden sarjan suosikki on Uudenkaupungin Korihait, joka karsiutui hiuksen hienosti pelaamaan paikastaan. Korihait päätti sarjan voitolla Pussihukista, mutta kun samaan aikaan Pyrintö voitti Namika Lahden, niin Korihait päätyi toiseksi karsijaksi.

Korihailla on rutinoitunut miehistö. Joukkue tuskin antaa mahdollisuuksia divarijoukkueille Turun Namikalle ja FoKoPo:lle, mutta Pussihukilla on sanansa sanottavana. Saattaa käydä vielä niinkin, että jännitys säilyy viimeiselle kierrokselle, jolloin Ugissa iskevät yhteen juuri Korihait ja PuHu.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Sen enempää Korihailla kuin Pussihukillaan ei ole varaa kompuroida Namikaa ja FoKoPo:a vastaan. Voi käydä myös niin, että sarjan päättyessä lasketaan Korihaitten ja Pussihukkien keskinäisten otteluiden korieroakin. Voittojen ollessa tasan, paremmuuden määrää ensisijaisesti keskinäisten pelien voitot ja sitten keskinäinen koriero.

Namika puhkuu taistelutahtoa

Turun NMKY aloittaa karsinnat tänään Nunnavuoressa. Vastassa on Pussihukat, jonka Namikan valmentaja Kimmo Vyyryläinen noteeraa korkealle.

- Yllättävä juttu, että Pussihukat ja Korihait olivat niin alhaalla sarjassa, Vyyryläinen toteaa.

- Pussihukilla on laadukas kotimainen kaarti, joka on ollut maajoukkueringissäkin mukana. Korihailla on puolestaan hyvät ulkomaalaiset pelaajat. Ja joukkue on tasapainoinen, Vyyryläinen sanoo.

Namika saa kaivatun vahvistuksen karsintoihin. Sentteri Jan-Axel Alanko palasi Venezuelasta, ja pelaa tänään. Mies on tosin ollut pari viikkoa sairaslistalla mahataudin vuoksi.

- Hän on harjoitellut, mutta otteluja ei ole takana, valmentaja kertoo.

- Mutta ei muullakaan joukkueella ole ollut kuukauteen kuin yksi ottelu.

Vyyryläinen on tarkkailut Korihaitten ja Pussihukkien otteita mm. viime lauantain pelissä Uudessakaupungissa.

- Pussihukkien ongelma on ollut kolmen pisteen heitot. Niillä prosenteilla ei nykykoripallossa ole suuria mahdollisuuksia voittaa. Mutta me kaivamme taisteluilmeen päälle, ja otamme sen opin, mikä on tarjolla, Vyyryläinen miettii.